torstai 11. heinäkuuta 2013

Voisarvet hasselpähkinätäytteellä

Ohje Leivotaan-lehdestä, muokkasin hieman, koska halusin tehdä sarvia aamupalaksi joten yritin tehdä samaan tyyliin kuin nämä aamiaissämpylät, tein taikinan illalla valmiiksi ja jätin jääkaappiin "kohoamaan", aamulla sitten kaulin taikinan ja annoin kohota uunissa sen lämmetessä.
No, ihan putkeenhan tämä ei mennyt, vaan ehkä siksi etteivät sarvet kohonneet kunnolla suklaatäyte valui sarvista pellille. Jäi sitä onneksi sinne sisällekin ja hyvin maistuivat, suosittelen kuitenkin tekemään ihan ohjeen mukaan.. ;)

32 kpl (tein puolikkaan annoksen)

50 g hiivaa (käytin kuivahiivaa)
150 g voita
3 dl maitoa
1½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 muna
11-12 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
250 g pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella, itse käytin jotain halppismerkkiä)

Voitelu & koristelu:
1 muna
mantelilastuja tai raesokeria

Sulata voi kattilassa, lisää maitoa ja anna seoksen lämmetä kädenlämpöiseksi (tai lämpimämmäksi jos käytät kuivahiivaa). Liuota hiiva nesteeseen (tai lisää kuivahiiva sekoitettuna osaan jauhoista).
Lisää seokseen loppu maito, sokeri, suola ja muna. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa notkeaksi.
Anna kohota n. tunti.

Sekoita pehmeä voi ja suklaalevite.

Vaivaa taikinaa kevyesti. Jaa neljään osaan, kauli jokainen pyöreäksi levyksi ja jaa levyt kahdeksaksi kolmioksi. Laita täytettä kolmion leveimpään kohtaan ja rullaa sarveksi.
Kohota pellillä liinan alla noin 20 min.

Voitele vatkatulla munalla ja ripottele mantelilastuja tai raesokeria päälle.

Paista 200 asteessa 7-8 min.

Tältä ne näytti....


Tältä niiden oli tarkoitus näyttää... ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti