torstai 26. joulukuuta 2013

Käpykakku

Tätä tarjolla joulun kahvipöydässä.
Pelkäsin että olisi liian suklainen (jos mahdollista ;) ) muttei kuitenkaan ollut, makea toki on mutta kyllähän nyt jouluna ainakin saa ollakin ;)
Kreemin ohje Onnelilta, samoin kuin kakkupohja on kaakaolisäystä lukuunottamatta sama kuin siilikakussa.

Kakkupohja:
5 kananmunaa
150 g sokeria
125 g vehnäjauhoja

25 g kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon hiljalleen käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista uunin alimmalla tasolla 170 asteessa noin puoli tuntia. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ja jaa se sitten kolmeen osaan.


Täyte:
175 g tummaa suklaata 
225 g voita huoneenlämpöisenä
1 rkl täysmaitoa huoneenlämpöisenä
1 tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria

Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito, vanilja-aromi/raaputetut vaniljatangon siemenet, sekä tomusokeri tasaiseksi suuressa kulhossa. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on paksua ja kermaista.



Kostutukseen
Julmust-juomaa

Kuorrutus:
300 g mantelimassaa
n.½ dl kaakaojauhetta

Kostuta kakku julmustilla ja levitä kreemiä täytteeksi(jätä noin 1/4 pintaa varten).
Anna kakun jähmettyä hetki jääkaapissa niin leikkaaminen on helpompaa.
Leikkaa sitten sivuilta palat pois, nosta ne kakun päälle jotta saat kakusta kävyn muotoisen. Levitä loppu kreemi pinnalle.

Vaivaa kaakaojauhe mantelimassan joukkoon, kauli se ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle, tasoita pinta. Leikkaa saksilla kävyn suomut ja ripottele halutessasi tomusokeria päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti