Leivontafoorumin joulukuun haasteena on "Joulukuun 6. päivä! -eli leivotaan ITSENÄISYYSPÄIVÄN kunniaksi jotain hyvää, jossa huomioidaan joulukuun kuudennen juhlallisuus!"
Pohja:
3 munaa
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja(/Maizenaa)
3/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hieman sinistä pastaväriä (Royal Blue)
Täyte:
200 g sitruunatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1-2 dl mustikkahilloa
Kuorrutus:
250 g vaahtokarkin makuista kaulintamassaa
sinistä pastaväriä
sinisiä ja valkoisia sokerihelmiä
sokerikuorrutetta
tomusokeria & kimalletta
Vatkaa
munat ja sokeri, yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon, nostele
hyvin sekaisin. Lisää pastaväriä ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina uuninpellille ja paista 225 asteessa n. 8 min.
Kääri
levy kahden leivinpaperin välissä pyyhkeen avulla rullaksi ja anna
jäähtyä -näin pohja ei repeile myöhemmin sitä käärittäessä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää sokeri ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
Avaa pohja rullalta, tarvittaessa poista paiston tummentama pinta. Mittaa pohjan sivu ja jaa se kolmeen osaan.
Levitä
jokaisen osan pintaan ensin mustikkahilloa ja 1/4 tuorejuustovaahdosta.
Kääri ensin yksi osa rullalle, sen jälkeen toinen osa ensimmäisen
rullan ympärille ja vielä viimeinen osa tämän rullan ympärille.
Nosta rulla pystyyn tarjoilulautaselle ja levitä loppu vaahto pinnalle.
Kauli
kaulintamassa ohueksi, nosta se kakun päälle ja siloita pinta. Värjää
ylijäänyt massa siniseksi pastavärillä, kauli ohueksi ja ota
lumihiutalemuotilla kuvioita. Kiinnitä kuviot kakun pintaan
sokerikuorrutteen avulla. Liimaa sokerikuorrutteella myös helmiä kakun
pintaan.
Siivilöi vielä kakun päälle ja lautaselle tomusokeria ja ripottele kimalletta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti