perjantai 6. joulukuuta 2013

Mustikkakakku itsenäiselle Suomelle

Leivontafoorumin joulukuun haasteena on "Joulukuun 6. päivä! -eli leivotaan ITSENÄISYYSPÄIVÄN kunniaksi jotain hyvää, jossa huomioidaan joulukuun kuudennen juhlallisuus!"

 Pohja:
3 munaa
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja(/Maizenaa)
3/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hieman sinistä pastaväriä (Royal Blue)

Täyte:
200 g sitruunatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1-2 dl mustikkahilloa

Kuorrutus:
250 g vaahtokarkin makuista kaulintamassaa
sinistä pastaväriä
sinisiä ja valkoisia sokerihelmiä
sokerikuorrutetta
tomusokeria & kimalletta

Vatkaa munat ja sokeri, yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon, nostele hyvin sekaisin. Lisää pastaväriä ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina uuninpellille ja paista 225 asteessa n. 8 min.
Kääri levy kahden leivinpaperin välissä pyyhkeen avulla rullaksi ja anna jäähtyä -näin pohja ei repeile myöhemmin sitä käärittäessä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää sokeri ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Avaa pohja rullalta, tarvittaessa poista paiston tummentama pinta. Mittaa pohjan sivu ja jaa se kolmeen osaan.
Levitä jokaisen osan pintaan ensin mustikkahilloa ja 1/4 tuorejuustovaahdosta. Kääri ensin yksi osa rullalle, sen jälkeen toinen osa ensimmäisen rullan ympärille ja vielä viimeinen osa tämän rullan ympärille.
Nosta rulla pystyyn tarjoilulautaselle ja levitä loppu vaahto pinnalle.

Kauli kaulintamassa ohueksi, nosta se kakun päälle ja siloita pinta. Värjää ylijäänyt massa siniseksi pastavärillä, kauli ohueksi ja ota lumihiutalemuotilla kuvioita. Kiinnitä kuviot kakun pintaan sokerikuorrutteen avulla. Liimaa sokerikuorrutteella myös helmiä kakun pintaan.
Siivilöi vielä kakun päälle ja lautaselle tomusokeria ja ripottele kimalletta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti