torstai 19. joulukuuta 2013

Kaurakeksit purkissa

Tämäkin ohje sly-paketissa, ja myös nämä purkit löytyvät meidän kerhotätien lahjakasseista :)

kokoa n. litran kokoiseen lasipurkkiin kerroksittain seuraavat ainekset (nuo minun purkit oli n. 8 dl:n vetoisia joten rusinat jäi pois mutta laitoin ohjeeseen että voivat ne lisätä -tai suklaata, vaikka se oli sly-kierrokselta pannassa mutta -luojankiitos- muutenhan se ei ole!):

3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
yhteensä 3,5 dl sokeria (käytin tavallista, ruokokide- ja fariinisokeria -olisi pitänyt laittaa purkkiin toisessa järjestyksessä ettei olisi niin valkoinen alaosa mutta myöhäistä..)
2,5 dl kaurahiutaleita
lopuksi rusinoita niin paljon kuin purkkiin mahtuu.

Kerrokset kannattaa tasoittaa ja painaa kasaan ennen seuraavan lisäämistä jotta ne pysyvät kauniisti erillään.

4 kommenttia:

 1. Itse ajattelin kummilapsille tammikuussa antaa tämmöiset lahjat, kun ovat kovia leipomaan :) Täältä onkin saanu hyviä ohjeita!

  ~ SLY25 emo

  VastaaPoista
 2. Nämä purkkikeksit ja mufinit on kyllä mielettömän kiva keksintö, peukut sille joka sen ensin hiffasi ja laittoi jakoon. Huomasin että meidän lähikaupassakin on jo purkkikeksi lahjoja valmiiksi tehtynä. Pitäiköhän tehdä itselle valmiiki kaappiin niin tulis leivottua enemmän. Kivat lahjat olet tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Nämä on kyllä kivoja antaa lahjaksi, ja tosi erilaisia ohjeita on monet purkkeihin laittaneet, melkeinhän näin voisi mitä vaan viedä lahjaksi :)
  Eivät vaan kuulema lahjansaajat raaski käyttää sisältöä ;)

  VastaaPoista