torstai 19. joulukuuta 2013

Vaniljafudge turkinpippurilla

Tein myös marraskuun sly-paketin ohjeella vaniljafudgea.

Kuva on nyt surkea (näyttää melkein leipäjuustolta :D) mutta maku oli loistava!
Koostumus jäi liian pehmeäksi, olisi pitänyt keittää pidempään mutta kun ei joutanut ;) No, ihan omaksi iloksi nämä teinkin joten ei haittaa mitään, ihanasti maistui nuo turkinpippurit tuolta makeasta toffeesta!

2 dl kuohukermaa
2 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita
2 rkl turkinpippurirouhetta

Mittaa kaikki ainekset kattilaan lukuunottamatta turkinpippurirouhetta.
Kiehauta ja keitä noin tunti kunnes seos on paksuhkoa ja vaaleanruskeaa. Hämmennä kokoajan puisella lastalle ettei pala pohjaan (no en sekoittanut muttei palanut, laitoin levyn ja kattilan väliin sellaisen ritilän ;) ).
Seos on kiehunut tarpeeksi kun se jähmettyy palleroksi kylmään veteen tiputettaessa.
Laita seos yöksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan jähmettymään. Ripottele turkinpippurirouheet päälle ennen jääkaappiin laittoa. Leikkaa aamulla paloiksi.

5 kommenttia:

  1. Varmasti ihanan makuista! Tämähän voisi olla sellaista makeaa leipäjuustoa :D

    ~ SLY25 emo

    VastaaPoista
  2. Lämmintä joulua -ja myötätuulta vuodelle 2014 :) Täällä säännöllisesti käyn kurkistelemassa vaikka aina ei tule viestiä jätettyä! :)

    VastaaPoista
  3. Turkinpippuri onkin super hyvä suklaan korvike. Maistuuko nämä fudget tuliselle?. Pehmeänäkin toffee on ihanaa, Lusikka Toffee, siitävaan purkkiin ja lusikka kylkeen, sellaisen lahjan tämäkin voisi saada. Salmiakki fanin unelma toffee.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista :)
    Ihanaa joulua myös Maxinmami teidän perheelle! <3
    Minna, eivät olleet tulisia, toki jos enemmän laittaisi tuota rouhetta niin saisi enemmän potkuakin, nyt oli vaan sellainen ihana lisäys tuohon toffeen makuun.
    Hyvä idea tuo lusikoitava toffee!

    VastaaPoista