Pojilta kyselin että millainen kakku tehdään isille, toinen tahtoi toffeeta ja toinen suklaata (pienimmällä ei vielä ole sanavaltaa kun vastaus kaikkeen taitaa olla vielä "popo"), päätin sitten tehdä toffee-suklaakakun.
Pohja:
Kinuskikissan kirjasta Täyteläinen voi-sokerikakkupohja
150 g voita
5 munaa
3½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Siivilöi sekaan puolet yhdistetyistä kuivista aineista.
Lisää sitten vähitellen varovasti sekoittaen voisulaa ja kuivia aineita, sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (n. 24 cm).
Kastele pyyhesuikale jääkylmällä vedellä ja kietaise se vuoan ympärille, pitäisi auttaa epätasaisessa kypsymisessä, mulla ei tosin tällä kertaa ollut mitään vaikutusta vaan kakun keskelle tuli kuoppa, pyyhe kyllä olikin todella ohut, ensi kerralla sitten paksumpaa..
Paista 180 asteessa alatasolla 40-50 min, suojaa puolivälissä foliolla niin pinta ei pala.
Kostutus:
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
(Kinuskikissan kirjasta Vastustamaton vadelma-daimtäyte ilman vadelmia, pojat ei kelpuuttaneet mitään marjoja kakkuun :D )
4 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 isoa daim-patukkaa
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Ota vaahtoa n. 1 dl erikseen kakun päälle siveltäväksi ennen massalla päällystämistä. Rouhi suklaapatukat ja lisää vaahtoon.
Täytä kakku vaahdolla.
Kuorrutus:
Kinuskikissan kirjasta (ylläripylläri!) Toffeemassa
600 g fudgeja (irtokarkkihyllyltä)
½ dl kuohukermaa
Pilko fudget pieniksi paloiksi (ohjeessa ei tätä ollut mutta mun järkeen ne sulaa nopeammin ja helpommin ilmam pohjaanpalamisvaaraa jos ovat pienempiä..) ja laita kerman kanssa kattilaan, keitä keskilämmöllä kunnes kaikki palat ovat sulaneet, älä kuitenkaan pitempään ettei sitkisty.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja laita jääkaappiin yön yli.
Ota massa ajoissa huoneenlämpöön ettei ole liian kovaa kaulittavaksi.
Levitä kakun päälle ja reunoille täytteen vaahtoa (ilman daimrouhetta).
Kauli sitten massasta tomusokerin avulla riittävän iso levy, nosta se kakun päälle ja tasoita pinta.
Koristeet:
n. 30 g taloussuklaata (sly-paketista)
daim-rakeita
Sulata suklaa mikrossa, pursota kakun päälle, ripottele vielä daimrakeita koristeeksi.
Ihanan näköinen ja kuuloinen :P
VastaaPoistaKaunis kakku ja herkullinen täyte sekä kuorrutus. Pitänee joskus itsekkin kokeilla tuota kuorrutusta.
VastaaPoistaVoi tuo daim-täyte on niin herkkua :) Taisi olla kaikin puolin mieleinen kakku päivänsankarille! :)
VastaaPoistaSimppeli ja tyylikäs koristelu. Minun makuuni. :)
VastaaPoista