Isänpäivä-brunssin suolapaloiksi tehtiin pizzapuusteja Kinuskikissa leipoo-kirjan ohjeella, hyviä tuli!
Kiitos muuten SLY:lleni vehnäjauhoista, omat jauhot loppuivat kesken ja lähettämäsi pussi pelasti aamun!
Taikina:
3 dl maitoa
25 g hiivaa (käytin kuivahiivaa 3 tl)
2 tl öljyä
1 tl suolaa
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja (en löytänyt kaupasta joten käytimme ohraa)
Täyte:
tomaattipyrettä
200 g kinkkua (laitettiin 300g)
1 sipuli (jätettiin lasten toiveesta pois)
1 prk ananasmurskaa
emmentalraastetta
pizzamaustetta (käytettiin pelkkää oreganoa)
Lämmitä maito, joko kädenlämpöiseksi tai vielä lämpimämmäksi riippuen siitä kumman sorttista hiivaa käytät. Liuota tuorehiiva maitoon, tai lisää kuivahiiva osaan jauhoista sekoitettuna maitoon, lisää öljy ja suola ja loput jauhot kokoajan vaivaten. (Lorautin vielä hieman öljyä kun ei tahtonut millään alkaa irrota käsistä tai kulhosta ja vaivaaja-poika alkoi hermostua :D).
Kohota n. 30 min.
Leikkaa kinkku kuutioiksi, kuullota pilkottu sipuli jos käytät sitä ja valuta ananasmurska.
Kauli taikina suorakulmioksi, levitä päälle tomaattipyre, sitten ananasmurska, levitä kinkkukuutiot ja mahdolliset sipulit päälle ja peitä juustoraasteella, mausta pizzamausteella. Kääri rullaksi ja leikka n. 2 cm paksuisia paloja, nosta pellille, litistä hieman ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Olivat kyllä herkullisia!
Hienoa että paketin jauhopussi pelasti leipomisen!!!! Ihanan näköisiä juttuja olet kyllä leiponut. Isäinpäivä kakku on tosi mahtava !!!!
VastaaPoistaT. Slysi