Tässä oma toteutukseni, ohjeen lisään myöhemmin. Täältä löydät muiden sly-kierroslaisten makeat toteutukset.
Vähän jo maistelin, tosi hyvää ja TODELLA suklaista, lisäsin puolukoita hieman tasoittamaan makeutta ja piristämään :)
Royal Chef Vesa Parviaisen ohje:
Jouluinen Royal-kääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa ensin kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä
ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa noin
10 minuuttia. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna
jäähtyä. (Ekaa kertaa käärin ennen täyttöä kääretorttupohjan, laitoin päälle ja alle leivinpaperit ja sitten pyyhkeen kanssa rullalle, ehkäpä se sitten kääriytyi helpommin täytettynä...)
Täyte:
80 g voita
3½ dl tomusokeria
3 Royal maitosuklaapatukkaa
3 rkl kaakaojauhetta
120 g maustamatonta tuorejuustoa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon
sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja
pidä huoneenlämmössä.
Suklaakuorrutus:
8 Royal tummasuklaapatukkaa
2 dl kermaa
Kiehauta kerma ja kaada paloitellun suklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi, kiiltäväksi kuorruteeksi.
Itse vatkasin kuorrutetta kylmässä vesihauteessa sekä annoin vielä jähmettyä jääkaapissa jotta siitä tuli pursotettavaa. (Saatoinpa vatkata vielä jääkaapin jälkeenkin, mutten enää muista, tämän siitä saa kun jättää ohjeitten kirjoittelut vuoden päähän..)
Kääretortun kokoaminen:
Avaa kääretortturulla, levitä täyte pohjalle ja kääri rulla takaisin
kääretortun muotoon. Tasoita rullan päät veitsellä ja pursota kuorrutus
rullan päälle. Koristele puolukoilla.
Hauskasti koristeltu !
VastaaPoistaTosi kaunis!
VastaaPoistaMiten hieno!! Varmaan pursotit kuorrutteen tuohon päälle? Puolukat varmasti tasapainottavat hyvin tortun makeutta :)
VastaaPoistaOikein hyvää Uutta Vuotta!
Tosi hieno ja hauska koristelu.
VastaaPoistaUpean näköinen ja pursotukse todella taidolla tehdyt. Vatkasitko kuorrutteen vai miten sait koostumukset pursotettavaksi?
VastaaPoistaKiitos kommenteista :)
VastaaPoistaJuu pursotin kuorrutteen, vatkasin sitä kylmässä vesihauteessa, ja sitten vielä laitoin hetkeksi jääkaappiin.
Laitan vielä myöhemmin ohjetta tuohon postaukseenkin kunhan pahin kiire taas hellittää.. ;)
Mitä tuo valkoinen on pursotuksessa, joka näkyy ?
VastaaPoistaHm, mikä valkoinen? Tuolla perällä on yksi huurteinen puolukka..
VastaaPoistaVai tarkoitatko tuossa etualan pursotuksissa? Siinä vaan heijastaa jokin, ihan on suklaista koko pursotus :)
Ihanan näköinen -ja hienosti sait kuorruutteesta pursotettavan! -kerrassaan edukseen erottuva!
VastaaPoistaIhana ja erilainen kun on pursutettu tuo kuorrute =)
VastaaPoistaOnnitellen voitosta - herkullinen leipomus!
VastaaPoistaOlisi kiva, jos kertoisit kuin kuorrutus syntyi !
Kiitos Nami-hiiri!
VastaaPoistaTuossa ylempänä kerroinkin että vatkasin kuorrutetta kylmässä vesihauteessa sekä annoin olla vielä jääkaapissa hetken.
Täytyisi laittaa ohje blogiin näkyviin, kunhan ehdin! :)
Onnittelut voittajalle :) !
VastaaPoista......tuo olisi kiva tehdä pääsiäisen herkkujen joukkoon. Kokeilut vesihaudevispailusta eivät kyllä onnistuneet, vaikka pursottelu ei ole vierasta mitenkään. Reseptiäsi edelleen odotteleva !?
VastaaPoistaNo nyt on resepti :)
VastaaPoista