tiistai 1. tammikuuta 2013

Suklainen Royal-kääretorttu

 Sly-extrana joulukuussa saimme Royalilta ohjeen ja suklaat suklaiseen kääretorttuun.
Tässä oma toteutukseni, ohjeen lisään myöhemmin. Täältä löydät muiden sly-kierroslaisten makeat toteutukset.
Vähän jo maistelin, tosi hyvää ja TODELLA suklaista, lisäsin puolukoita hieman tasoittamaan makeutta ja piristämään :)

Royal Chef Vesa Parviaisen ohje:

Jouluinen Royal-kääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa ensin kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä. (Ekaa kertaa käärin ennen täyttöä kääretorttupohjan, laitoin päälle ja alle leivinpaperit ja sitten pyyhkeen kanssa rullalle, ehkäpä se sitten kääriytyi helpommin täytettynä...)

Täyte:
80 g voita
3½ dl tomusokeria
3 Royal maitosuklaapatukkaa
3 rkl kaakaojauhetta
120 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä.

Suklaakuorrutus:
8 Royal tummasuklaapatukkaa
2 dl kermaa

Kiehauta kerma ja kaada paloitellun suklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi, kiiltäväksi kuorruteeksi.
Itse vatkasin kuorrutetta kylmässä vesihauteessa sekä annoin vielä jähmettyä jääkaapissa jotta siitä tuli pursotettavaa. (Saatoinpa vatkata vielä jääkaapin jälkeenkin, mutten enää muista, tämän siitä saa kun jättää ohjeitten kirjoittelut vuoden päähän..)

Kääretortun kokoaminen:
Avaa kääretortturulla, levitä täyte pohjalle ja kääri rulla takaisin kääretortun muotoon. Tasoita rullan päät veitsellä ja pursota kuorrutus rullan päälle. Koristele puolukoilla.

15 kommenttia:

  1. Miten hieno!! Varmaan pursotit kuorrutteen tuohon päälle? Puolukat varmasti tasapainottavat hyvin tortun makeutta :)

    Oikein hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno ja hauska koristelu.

    VastaaPoista
  3. Upean näköinen ja pursotukse todella taidolla tehdyt. Vatkasitko kuorrutteen vai miten sait koostumukset pursotettavaksi?

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista :)
    Juu pursotin kuorrutteen, vatkasin sitä kylmässä vesihauteessa, ja sitten vielä laitoin hetkeksi jääkaappiin.
    Laitan vielä myöhemmin ohjetta tuohon postaukseenkin kunhan pahin kiire taas hellittää.. ;)

    VastaaPoista
  5. Mitä tuo valkoinen on pursotuksessa, joka näkyy ?

    VastaaPoista
  6. Hm, mikä valkoinen? Tuolla perällä on yksi huurteinen puolukka..
    Vai tarkoitatko tuossa etualan pursotuksissa? Siinä vaan heijastaa jokin, ihan on suklaista koko pursotus :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköinen -ja hienosti sait kuorruutteesta pursotettavan! -kerrassaan edukseen erottuva!

    VastaaPoista
  8. Ihana ja erilainen kun on pursutettu tuo kuorrute =)

    VastaaPoista
  9. Onnitellen voitosta - herkullinen leipomus!
    Olisi kiva, jos kertoisit kuin kuorrutus syntyi !

    VastaaPoista
  10. Kiitos Nami-hiiri!

    Tuossa ylempänä kerroinkin että vatkasin kuorrutetta kylmässä vesihauteessa sekä annoin olla vielä jääkaapissa hetken.
    Täytyisi laittaa ohje blogiin näkyviin, kunhan ehdin! :)

    VastaaPoista
  11. ......tuo olisi kiva tehdä pääsiäisen herkkujen joukkoon. Kokeilut vesihaudevispailusta eivät kyllä onnistuneet, vaikka pursottelu ei ole vierasta mitenkään. Reseptiäsi edelleen odotteleva !?

    VastaaPoista