lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pääsiäiskakku "kinder"-täytteellä


Piti vielä muffinssien lisäksi tehdä kakkukin pääsiäistä varten, kun eikös pääsiäisen aikaan saa syödä kun on tässä paaston aika päättynyt (ja tokihan meillä on paastottu, on on) :D


Tähän käytin viimeisimmässä sly-paketissani saamaani banaaninmakuista massaa, maistuikin tosi vahvasti banaanille, hyvää! Ja koostumuskin oli oikein hyvä, sitä vielä vähän jäi, pitänee yrittää värkätä siitä vaikka jotain koristeita..



Pohjana Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja 2/3-kertaisena (ohje pohjaan edellisessä kakussa)


Täyte kopsattu täältä, käytin siis kinder-piirakan kuorrutuksen kakun täytteenä :)


150 g voita

5 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista


200 g maitosuklaata


Vaahdota pehmeä voi ja sokerit valkoiseksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset keltuaiset (kylmistä voi vaahto juoksettua) ja vatkaa vielä hetki.


Levitä kostutetun pohjan päälle tasaisesti (jätä hieman massan alle laitettavaksi) ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Sulata suklaa, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitä voikreemitäytteen päälle.


Nosta pohja päälle, kostuta ja levitä loppu kreemi. Mulla kävi vähän köpelösti, tuo kakkupohja oli niin murenevaa että ei oikein saanut tasaisesti levitettyä ja sen kyllä huomaa kakun pinnasta mutta no, pikkuvikoja..


Kauli massasta kakun kokoinen pyöreä levy ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle.


Spritsaa tummalla ja valkoisella suklaalla pajunkissoja.


Linnunpesän tein vuoraamalla (pakastimessa jäähdytetyn) pyöreäpohjaisen kulhon kelmulla ja pursottamalla tummalla suklaalla "risuja" ja antamalla jähmettyä kylmässä. Hieman pesä kärsi irrotettaessa mutta onneksi suurin osa säilyi ehjänä!



Reunapursotukset kuohukermaa ryyditettynä kaakaojuomajauhella ja suklaalla (suklaa jäi vähän palasiksi kerman joukkoon mutta eikös tuo vähän (ainakin mielikuvitusta käyttäen) näytä koivuntuohelta (tosin ruskealta..) joten olisko se vähän kuin mämmituokkonen.. :D)


Kakku on tosi makeaa ja toisaalta täytteen olisi voinut tehdä vähän erilailla koska tuohan kovettuu melko kovaksi jääkaapissa, pitää tuota piirakkaakin vielä kokeilla, varmasti toimii paremmin vähän ohuempana tuo täyte/kuorrutus..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti