tiistai 5. huhtikuuta 2011

Savukinkkukakku


Tätäkin ristiäisten kahvipöydässä.


Sain ohjeen sly-paketissa 13.-kierroksella.

Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kylmäsavuporoa, mutta kaupassa kun sitä katselin niin näytti tosi sitkeältä (plus oli myös niin hirveän hintaista) että päätin vaihtaa sen kinkkuun.


Kiillekään ei mielestäni tähän sopinut, ehkä erilainen, vahvempi ja ei-niin-makea mehu olisi toiminut paremmin..


Mutta itse kakku oli kyllä hyvää!



Pohja:


225 g hapankorppuja

½ tl mustapippuria

150 g voita sulana


Täyte:


7½ liivatetta

300 g savukinkkua (/kylmäsavuporoa)

(1 pieni sipuli, itse en laittanut koska unohdin ostaa :D)

300 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa


300 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g kermaviiliä

6 dl vispikermaa

1½ dl kurkkusalaattia (ei sinappista)

1 ruukku persiljaa silputtuna

1 tl rouhittua mustapippuria

1½ dl laimennettua sitruunamehua


Karpalokiille:


5 dl sokeroitua & laimennettua karpalomehua

4½ liivatetta


Murskaa hapankorput hienoksi. (Laitoin ensin korput muovipussiin ja murskasin kaulimella karkeaksi, sitten vielä laitoin murut tehosekoittimeen ja jauhoin hienoksi) Sekoita joukkoon mustapippurirouhe ja voisula, painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (26-28 cm) pohjalle.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.


Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi (ja silppua sipuli).

Sekoita tuorejuustot ja kermaviili notkeaksi tahnaksi.

Sekoita kaikki aineet yhteen lukuunottamatta sitruunamehua ja liivatteita.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita neste täytteeseen.

Kaada täyte hapankorppupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä yön yli.


Valmista kiille; laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota ½ dl mehua ja kuumenna kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen ja sekoita loppuun mehuun.

Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti