Tätäkin ristiäisten kahvipöydässä.
Sain ohjeen sly-paketissa 13.-kierroksella.
Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kylmäsavuporoa, mutta kaupassa kun sitä katselin niin näytti tosi sitkeältä (plus oli myös niin hirveän hintaista) että päätin vaihtaa sen kinkkuun.
Kiillekään ei mielestäni tähän sopinut, ehkä erilainen, vahvempi ja ei-niin-makea mehu olisi toiminut paremmin..
Mutta itse kakku oli kyllä hyvää!
Pohja:
225 g hapankorppuja
½ tl mustapippuria
150 g voita sulana
Täyte:
7½ liivatetta
300 g savukinkkua (/kylmäsavuporoa)
(1 pieni sipuli, itse en laittanut koska unohdin ostaa :D)
300 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g kermaviiliä
6 dl vispikermaa
1½ dl kurkkusalaattia (ei sinappista)
1 ruukku persiljaa silputtuna
1 tl rouhittua mustapippuria
1½ dl laimennettua sitruunamehua
Karpalokiille:
5 dl sokeroitua & laimennettua karpalomehua
4½ liivatetta
Murskaa hapankorput hienoksi. (Laitoin ensin korput muovipussiin ja murskasin kaulimella karkeaksi, sitten vielä laitoin murut tehosekoittimeen ja jauhoin hienoksi) Sekoita joukkoon mustapippurirouhe ja voisula, painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (26-28 cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi (ja silppua sipuli).
Sekoita tuorejuustot ja kermaviili notkeaksi tahnaksi.
Sekoita kaikki aineet yhteen lukuunottamatta sitruunamehua ja liivatteita.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita neste täytteeseen.
Kaada täyte hapankorppupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä yön yli.
Valmista kiille; laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota ½ dl mehua ja kuumenna kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen ja sekoita loppuun mehuun.
Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti