Päivälliseksi tarjolla "beef Wellingtonia" (tai sinnepäin)
Voitaikinakuoren sisällä pihvi takuumureasta sisäpaistista (vähän hirvitti miten sitkeää tulee mutta oli lupauksen mukaisesti tosi mureaa ja hyvää!) suolalla ja pippurilla maustettuna sekä pekonia ja sipulia (sieniä vissiin pitäisi oikeasti laittaa mutta ne kun ei mun suuhun sovi niin sovellettiin..).
Lapset sai "nakit Wellingtonia" eli voitaikinakuoren sisällä nakkeja ja pekonia :D Lisukkeeksi ihan salaattia ja pakasteesta lohko-, rösti- ja ranskanperunoita sekä punaviinikastiketta (gurmeesti pussista).
Mutta hyvää oli!
Jälkkäriksi mansikka-paahtokermahyytelö-kinuskikakkua:
Pohja 5:n munan sokerikakkupohja
Täyte:
Paahtokermahyytelö:
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 liivatetta
4 dl vispikermaa
400 g mansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita sokeri kattilaan, sulata ja nosta levyltä heti kun alkaa saada väriä. Lisää vesi ja keitä tasaiseksi liuokseksi. Liuota liivatteet seokseen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma ja lisää jäähtynyt sokeriliuos ohuena nauhana vatkaten vaahtoon.
Laita vaniljamaidolla kostutettujen kakkulevyjen väliin paahtokermahyytelöä ja siivutettuja mansikoita (jätä mansikoita myös koristeluun).
Valmista kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
Keitä kinuskia noin 20 min miedolla lämmöllä kunnes kylmään veteen tiputtamasi kinuskipisara ei liukene veteen.
Kaada kakun päälle ja anna jäähtyä.
Pursota sitten reunoille kermat -milloinkahan mä oppisin ostamaan tarpeeksi kermaa..... Nytkin 4 dl vispikermaa eikä siltikään riittänyt... No, makuun ei vaikuta vaikka vähän pohja paistaakin väleistä :)
Lisäksi mansikka-cookiepopseja:
1 pötkö mansikkadominoita
n. 50 g tuorejuustoa
kourallinen pakastekuivattuja mansikoita
150 g valkosuklaata
Murskaa keksit ja mansikat, sekoita tuorejuustoon. Muotoile palleroiksi, anna jähmettyä kylmässä ja kasta sitten sulatettuun suklaaseen. Koristele halutessasi, minä käytin valkoista glitterhilettä ja kokeilin uutta helmiäissprayta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti