lauantai 26. toukokuuta 2012

Letut

Sain sly:ltäni Valion Kotiruokaa-lehtisen mikä on täynnä herkullisia reseptejä, ekana otettiin kokeiluun lettuohje, johon tulee Valion uutta Hilja Vanhanajan Täysmaitoa. Ekaa kertaa tuota kokeilin ja tuli kyllä hyvät letut! Sopii varmasti kaikkeen muuhunkin :)





Muurinpohjaletut (tosin meillä kerrostalossa oli ihan pannunpohjaletut ;) )



3 munaa

1 l Valio Hilja vanhanajan täysmaitoa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl täysjyväohrajauhoja

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

½ dl juoksevaa Oivariinia (käytin ihan sulatettua voita)



Sekoita ainekset yhteen, anna turvota vähintään 30 min -itse tein taikinan iltapäivällä ja paistoin illalla.

Paista pannulla, paistin- tai muurinpohja-. ;)



Ihana pitsireuna :)



Lettujen kaveriksi oli ehdotettu raparperitäytettä mutta tuoreet mansikat houkutteli nyt enemmän, tein kuitenkin raparperikastikkeen ohella tarjoiltavaksi tarkoitetun kermarahkan lettujen väliin:



1 prk (3,3 dl) kuohukermaa (itse tosin käytin vaan 2 dl)

1 prk Valio maustettua rahkaa valkoinen

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria



Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokerit.

Tarjoa lettujen kanssa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti