Sain sly:ltäni Valion Kotiruokaa-lehtisen mikä on täynnä herkullisia reseptejä, ekana otettiin kokeiluun lettuohje, johon tulee Valion uutta Hilja Vanhanajan Täysmaitoa. Ekaa kertaa tuota kokeilin ja tuli kyllä hyvät letut! Sopii varmasti kaikkeen muuhunkin :)
Muurinpohjaletut (tosin meillä kerrostalossa oli ihan pannunpohjaletut ;) )
3 munaa
1 l Valio Hilja vanhanajan täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyväohrajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ dl juoksevaa Oivariinia (käytin ihan sulatettua voita)
Sekoita ainekset yhteen, anna turvota vähintään 30 min -itse tein taikinan iltapäivällä ja paistoin illalla.
Paista pannulla, paistin- tai muurinpohja-. ;)
Ihana pitsireuna :)
Lettujen kaveriksi oli ehdotettu raparperitäytettä mutta tuoreet mansikat houkutteli nyt enemmän, tein kuitenkin raparperikastikkeen ohella tarjoiltavaksi tarkoitetun kermarahkan lettujen väliin:
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa (itse tosin käytin vaan 2 dl)
1 prk Valio maustettua rahkaa valkoinen
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
Tarjoa lettujen kanssa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti