sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Jauhelihavartaat


Seuraava ohje slyltäni saadusta Valion ohjelehdestä, hiukkasen muokaten; ohjeeseen kuului 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja, ajattelin ensin laittaa puoleen taikinasta niitä koska nirppanokkalapset ei kuitenkaan niitä söisi mutta sitten avasin vanhan purkin jääkaapista ja sisältö näytti jo sen verran arveluttavalta että päätin jättää tomaatit kokonaan pois :P Lisäksi käytin pippuri-kipparijuuston sijaan tavallista kipparia ja rouhin hieman mustapippuria taikinaan. Niin enkä käyttänyt valkosipulin kynsiä vaan valkosipulijauhetta.

Mut muuten noudatin ohjetta orjallisesti ;)




2 prk kermaviiliä

1 pss ranskalaista sipulikeittoainesta

(100 g (n.2 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja)

1/2 dl korppujauhoja

800 g paistijauhelihaa (hups, mulla oli ihan tavan sikanautaa.. se siitä orjallisuudesta!)

6 kipparijuustoviipaletta (jos et laita pippurista niin rouhaise vähän pippuria taikinaan)

2 valkosipulin kynttä (tai jauhetta..)

1 muna

+

puisia grillivarrastikkuja



Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

Yhdistä kermaviili, sipulikeittoainekset (mä aina rouhin nuo keittoainekset veitsellä kun jää muuten mun makuun liian isoiksi paloiksi), hienonnenut tomaatit ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, paloitellut juustoviipaleet, hienonnetut valkosipulin kynnet (tai jauhe) ja muna. Muotoile taikinasta tankoja, pujoita niihin grillivarrastikut.

Kypsennä vartaat parilaritilällä grillissä tai muurikkapannussa.

Voit kypsentää vartaat myös uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä (me tehtiin uunissa kun ei sitä grilliä ole..).



Tosi hyviä, lapsetkin söivät innolla :) Lisäksi oli tarjolla uuniperunat ja salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti