maanantai 14. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi - perunankuorisipsit





Toukokuun ajan on useissa blogeissa käynnissä Hävikistä herkuksi-kampanja, ja arvelinpa minäkin kantaa korteni kekoon (tai ehkä tässä tapauksessa korteni pois keosta?).



Perunankuoret varmaan aika usein menee suoraan bioroskikseen, ainakin meillä, nyt kokeilin niistä tehdä herkkua..



Perunankuorisipsit:






perunankuoria (hyvin pestyistä perunoista!)

öljyä

suolaa (& mausteita)



Huuhtele kuoret hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla.

Kuumenna öljy kattilassa n. 180 asteiseksi ja keitä kuoria erissä kunnes ovat kullanruskeita, nostele talouspaperille valumaan, suolaa (ja halutessasi mausta, me syötiin nämä ihan naturel) lämpiminä.






Nämä toki keventää jätekuormaa mutta muuten ei ehkä kovin kevyttä hävikkiherkkua... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti