Browniepohja:
250 g voita
1 dl kaakaojauhetta
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
vajaa pussillinen Omar-karkkeja
Sulata voi. Sekoita siihen kaakao, sitten munat, sokeri ja lopuksi jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita tasaiseksi. Pilko Omarit pienemmiksi ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa noin 30 min -ei läpikypsäksi!
Anna jäähtyä ja leikkaa pohjasta 26(/28) cm irtopohjavuoan pohjalle sopiva pala.
(Loput pohjat saa siis syödä ;) )
Leikkaa reunakalvosta 3 pätkää, yksi sopimaan vuoan reunalle, ja kaksi muuta palaa että voit jakaa vuoan kolmeen samankokoiseen lieriöön (miten tämän nyt selittäisi, en osannut edes laskea mutta onneksi on insinöörimies ;) ).
Paina lieriöt pohjaan kiinni.
250 g voita
1 dl kaakaojauhetta
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
vajaa pussillinen Omar-karkkeja
Sulata voi. Sekoita siihen kaakao, sitten munat, sokeri ja lopuksi jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita tasaiseksi. Pilko Omarit pienemmiksi ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa noin 30 min -ei läpikypsäksi!
Anna jäähtyä ja leikkaa pohjasta 26(/28) cm irtopohjavuoan pohjalle sopiva pala.
(Loput pohjat saa siis syödä ;) )
Leikkaa reunakalvosta 3 pätkää, yksi sopimaan vuoan reunalle, ja kaksi muuta palaa että voit jakaa vuoan kolmeen samankokoiseen lieriöön (miten tämän nyt selittäisi, en osannut edes laskea mutta onneksi on insinöörimies ;) ).
Paina lieriöt pohjaan kiinni.
Valmista ensin vaniljatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,33 dl vispikermaa
1,5 dl paksua vaniljakastiketta (tai vaniljavanukasta)
n. ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta + kuumaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi, liuota ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sokerit ja vaniljakastike, vatkaa tasaiseksi.
Lisää liivateliuos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Kaada seos pursotuspussiin ja pursota uloimpaan lieriöön jonka olet erottanut vuoasta reunakalvoilla.
(Jos et halua leikkiä kalvojen kanssa niin voit heittää ne pois ja tehdä tästä kerroskakun, hyydytät vaan joka kerroksen erikseen ennen kuin teet seuraavan.)
Laita kakku jääkaappiin ja tee suklaatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
1,33 dl vispikermaa
2,5 liivatetta + kuumaa vettä
Liota liivatteita kylmässä vedessä ja liuota ne kiehuvaan veteen.
Rouhi n. 50 g suklaasta ja sulata loppu suklaa matalassa lämpötilassa mikrossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto suklaasulaan, vatkaa seos sitten kerman joukkoon.
Lisää liivate ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
(Jos et tee kuten minä teen, lisää myös suklaarouhe seokseen)
Kaada suklaaseos keskimmäiseen lieriöön. Huomaa sitten suklaarouhe leikkuulaudalla ja kaada se täytteen sekaan ja sekoittele varovasti.
Jätä kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi.
Sitten kun täytteet ovat mukavan hyytyneitä, voit valmistaa toffeetäytteen.
Irroita ensin reunakalvot suklaatäytteen sekä vaniljatäytteen ympäriltä.
Toffeetäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa (keitetty kinuskiksi joko tehtaassa tai sinä aiemmin)
1,33 dl vispikermaa
4,5 liivatetta + kiehuvaa vettä
Liota liivatteita ja liuota ne kiehuvaan veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja kinuski, vatkaa tasaiseksi, lisää sitten liivateliuos.
Kaada seos pursotuspussiin ja pursota tyhjään tilaan vanilja- ja suklaatäytteiden välissä.
Tasoita pinta. Jätä hyytymään taas useammaksi tunniksi.
Sitten kun täytteet ovat mukavan hyytyneitä, voit valmistaa toffeetäytteen.
Irroita ensin reunakalvot suklaatäytteen sekä vaniljatäytteen ympäriltä.
Toffeetäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa (keitetty kinuskiksi joko tehtaassa tai sinä aiemmin)
1,33 dl vispikermaa
4,5 liivatetta + kiehuvaa vettä
Liota liivatteita ja liuota ne kiehuvaan veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja kinuski, vatkaa tasaiseksi, lisää sitten liivateliuos.
Kaada seos pursotuspussiin ja pursota tyhjään tilaan vanilja- ja suklaatäytteiden välissä.
Tasoita pinta. Jätä hyytymään taas useammaksi tunniksi.
Tee sitten kaakaokiille (Kinuskikissan ohjeella):
3 dl maitoa
1 dl kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3,5 liivatetta
Laita kattilaan maitoa, kaakao ja sokeri. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kaakaoseos kiehuvaksi, lisää liivatteet.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun päälle.
Anna taas hyytyä.
Koristele kakku cornelli lace-pursotuksella (valkosuklaata) (jälleen otettu mallia Kinuskikissalta) sekä sokerihelmillä.
Tarjoa suklaakahvin kera.
Tee ensin suklaasiirappi:
1 dl vettä
½ dl kaakaojauhetta
100 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
Keitä aineksia kattilassa noin 5 min hiljaisella lämmöllä. Purkita ja säilytä kylmässä.
Tee espresso; 5 rkl espressojauhetta pressopannun pohjalle, lisää 5 dl kiehuvan kuumaa vettä. Anna seistä n. 5 min, paina mäntä pohjaan.
Tee maitovaahto; laita n. 4 dl kevytmaitoa kattilaan. Kuumenna samalla sauvasekoittimella vatkaten ja lämpötilaa mitaten, kun maito on n. 64 asteista, ota kattila pois levyltä.
Rakenna suklaakahvi:
Laita lasin pohjalle 1 rkl suklaasiirappia, kaada päälle reilu puoli kuppia espressoa (tai vahvaa kahvia), täytä lasi maitovaahdolla (& maidolla). Koristele ripottelemalla hieman kaakaojauhetta päälle.
Ihana yhdistelmä makeanystävälle -kahvi on suloisen suklaista olematta kuitenkaan liian makeaa, kakku on toki makeaa mutta niiin hyvää...
Mahtava idea kakkuun! Slurps :D
VastaaPoistaNam! Kuulostaa herkulliselta ja on sitä paitsi upean näköinenkin.
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoista