sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Suklaa-karamelli-juustokakku

Nami-hiiren blogissa oli jälleen kakkukilpailu, tällä kertaa aiheeltaan "Kakkukuva joka inspiroi sinua toteutukseen!"
Pari ideaa tuli mieleen mutta selailin vielä vähän blogeja ja törmäsin tähän.
Valintaa ei tarvinne perustella sen kummemmin?
Tätä siis nautittiin eilen kun juhlittiin syntymäpäiviäni, vielä saan vuoden verran olla parikymppinen, ensi vuonna vaihtuu seuraavalle kympille.....


Pohja:
300 g oreo-keksejä (käytin gluteenittomia chocolate o's-keksejä)
100 g voita

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
3 munaa
½ dl sokeria
(4-5 rkl sitruunamehua, laitoin itse tilkan kun ei ollut enempää)
2 tl vaniljauutetta (laitoin vaniljasokeria)
100 g tummaa suklaata

Karamellikastike:
2½ dl kuohukermaa
2 dl sokeria
30 g voita

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata pilkottuna
1 dl kuohukermaa

Koristeluun:
pekaanipähkinöitä

Murskaa keksit ja sulata voi, yhdistä ja painele voidellun (fiksuna voisi myös vuorata pohjan ja reunat leivinpaperilla) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sulata suklaa.
Yhdistä tuorejuusto ja kondensoitu maito, vatkaa(käsin) kunnes on kiiltävää ja sileää. Lisää loput aineet (paitsi suklaa) ja sekoita tasaiseksi.
Erota täytteestä 1/3 osaa, sekoita siihen suklaasula.

Kaada pohjan päälle ensin suklaatäyte, sitten vaalea täyte.
Ohjeessa kehoitettiin paistamaan kakku vesihauteessa, minun vuokani ei siihen sovellu joten olin rohkea ja paistoin ilman haudetta, hyvä tuli!
N. 1h15min 150 asteessa -peitä paiston puolivälissä foliolla ettei pinta tummu liikaa.
Anna jäähtyä ja vielä vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Valmista sitten karamellikastike.
Sulata sokeri kattilassa, kun se muuttuu kullanruskeaksi, ota pois levyltä ja sekoittele kunnes on sulanut tasaiseksi. Lämmitä toisessa kattilassa kerma kuumaksi, älä keitä! Lisää sokerisulaan voi, sekoita tasaiseksi. Laita sokerikattila takaisin levylle ja lisää kerma vähitellen sekoittaen, varo, se räiskyy ja sihisee!
Keitä muutama minuutti ja anna sitten jäähtyä.

Kun karamelli on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, kaada sitä kakun päälle niin paljon kuin haluat (eli kaikki!). Laita kakku takaisin jääkaappiin ja valmista sillä aikaa ganache ja paahda pekaanipähkinät.

Laita pilkottu suklaa kulhoon. Kuumenna kermaa kattilassa, älä keitä.
Kaada kuuma kerma suklaan päälle, odota ½min ja sekoita sitten tasaiseksi.
Levitä pähkinät leivinpaperoidulle pellille ja paahda 175 asteessa noin 8 min.

Kaada hieman jäähtynyt suklaaganache kakun päälle ja koristele pähkinöillä.
Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
NAUTI -mutta kohtuudella ;)
 


(Illalla otettu palakuva, valo ei enää riittänyt mutta huomaako kukaan muu tuossa kakun leikkauspinnassa hahmoa..? ;) )

Alkuperäinen kuva osoitteesta  http://call-me-cupcake.blogspot.fi/
 

3 kommenttia:

  1. Paljon onnea syntymäpäivän johdosta koko vuoteen :D !

    VastaaPoista
  2. Uskomattoman ihanan näköinen kakku. Tuo oli varmasti taivaallisen makuista.

    Tämä taitaa mennä kyllä itselläkin kokeiluun, on sen verran vastustamattoman näköinen.

    VastaaPoista