perjantai 11. tammikuuta 2008

Sitruunajuustokakku




Pohja:
80 g ruisdigestivekeksejä
50 g (rasia)margariinia

Täyte:
1 dl Flora Vispiä
1 muna
1 prk (200 g) Sunnuntai sitruuna-tuorejuustontyyppistä kasvisrasvavalmistetta (;D)
1 prk (250 g) sitruunarahkaa
2 rkl Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Hyytelökuorrutus:
1,5 dl sitruunamehua
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä

Koristeluun
Flora Vispiä (+sokeria & vaniljasokeria)
sitruuna

Murskaa digestivet, esim pussissa kaulimella. Sekoita pehmenneeseen margariiniin. Leikkaa irtopohjavuoan (20 cm, isompaan kannattaa tehdä 1½-2-kertainen) pohjan muotoinen pala leivinpaperista, laita se vuoan pohjalle ja painele siihen muruseos.

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita muut täytteen aineet vaahtoon, "tuorejuustoa" kannattaa vähän pehmittää, sekoittuu helpommin.
Kaada seos pohjan päälle, kypsennä n. 45 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä pintaan. Anna jäähtyä vuoassaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Mittaa sokeri ja sitruunamehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Liota liivatteet mehuun ja kaada seos kakun päälle.
Peitä kelmulla ja jätä jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti