sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Tropicana-kakku


Tänään juhlittiin äitini syntymäpäiviä (Onnea vielä kerran!), tälläisen kakun voimin:


Pohja:
6 munaa
-saman verran sokeria
-saman verran jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita

Täyte:

Kiivihillo:
400 g kiivejä kuorittuna
200 g hillosokeria
2 rkl sitruunamehua
(Valmista hillo ainakin päivää ennen!)

1 prk kevyt vispiä
1 prk maitorahkaa
1 rkl vaniljasokeria
sokeria

1 banaani
1 prk ananasmurskaa
ananasmehua
sitruunamehua

Kuorrutus:
1 prk mango-pilttiä
1 liivate
1 rkl kiehuvaa vettä
1 prk Flora vispiä (käytin tosin Valion kevyt vispiä mutta en pitänyt, todella löysää vaahtoa!)

Pilko
kiivit, kiehauta ne ja sitruunamehu. Lisää kokoajan sekoittaen
hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Jäähdytä. Purkita
kuumennettuun purkkiin, säilytä kylmässä. Hillo jähmettyy lopullisesti
seuraavaan päivään mennessä.


Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, siivilöi kuivat aineet vaahtoon, lisää viimeiseksi kookoshiutaleet. Voitele vuoka ja leivitä kookoshiutaleilla. Paista kakku 175 asteessa (uunista riippuen) n. tunti.

Vaahdota kevytvispi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Sekoita joukkoon rahka.

Pilko banaani pieneksi silpuksi, ripsauta päälle sitruunamehua niin ei tummu niin pahasti.
Valuta ananasmurska, ota mehu talteen!

Halkaise kakku kolmeen osaan, tee ennen halkaisua merkki kakun reunaan pystysuuntaan, näin kakun pinnasta tulee tasainen, kun laitat merkit taas kohdakkain täyttäessäsi kakkua!
Kostuta kakku ananasmehulla, ensimmäiseen kerrokseen kiivihilloa ja rahkavaahtoa, toiseen ananasmurskaa, banaanisilppua ja vaahtoa.

Laita liivate likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Puristele, liota kulhossa kiehuvaan veteen ja lisää mangopiltti. Kuorruta kakun kostutettu ylin kerros seoksella. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Vatkaa vispi, pursota reunoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti