sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Suklaatryffelikakku, taas!






Pohja

200 g digestive-keksejä

100 g voita

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria



Tryffeli:

5 dl kuohukermaa

600 g tummaa suklaata



Päälle

n. ½ dl kaakaojauhetta

kermavaahtoa

vadelmia



Murskaa digestivet esim. kaulimella muovipussissa. Sulata voi, sekoita siihen kaakao ja sokeri, ja sen jälkeen keksin murut. Leikkaa irtopohjavuoan pohjan mallinen pala leivinpaperista, laita se vuoan pohjalle ja painele siihen muruseos. Paista 175 asteisessa uunissa 10 min.



Kiehauta kerma kattilassa, älä keitä! Sulata suklaat kermaan. Kaada seos kulhoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siirrä sitten jääkaappiin niin että muuttuu hieman paksummaksi ja jäähtyy jääkaappikylmäksi. Sitten vatkaa seos vaaleaksi ja kuohkeaksi, kaada jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.



Ennen tarjoilua siivilöi kakun pintaan kaakaojauhetta, koristele kermapursotuksilla ja vadelmilla.

Tarjoa marjakastikkeen tai -sorbetin kera (ohje tulossa myöhemmin!).



Edelleen suklaaksi suosittelen Fazerin Ögönia, menin ostamaan Lidlistä jotain, hyvin edullista tosin, tummaa suklaata, mutta koostumuksesta tuli melko jauhoinen, Ögönilla tulee ihanan pehmeä. Osan voi toki laittaa vaikka taloussuklaata, mutta puolet ainakin kannattanee laittaa Ögönia. (Tai tekee sitten pienemmän kakun..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti