sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Herkkujäätelö




Sokeripaahdetut pecanpähkinät:
50 g pecanpähkinöitä
½ dl sokeria

Kinuskikastike:
1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
½ dl siirappia
½ tl vaniljasokeria
1 rkl voita

Jäätelöseos:
3 keltuaista
2½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi 6 kpl Omar-karkkeja (tai muita vastaavia)

Paahda pähkinöitä puhtaalla ja kuivalla, kuumalla pannulla. Lisää sokeri. Kun sokeri on sulanut (varo ettei pala, muuttuu kitkeräksi!), kaada pähkinät voipaperille jäähtymään.

Valmista kinuski, laita kerma, sokeri ja siirappi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia kokoajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja voi, sekoita kunnes voi on sulanut.
Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.

Valmista jäätelö:
Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi, lisää maito. Vatkaa kerma ja lisää muna-maitoseokseen, sekoita hyvin.
Kaada jäätelökoneeseen. Jäädytysaika n. 50 minuuttia.

Kaada jäähtyneet pähkinät kaksinkertaiseen pakastepussiin ja hakkaa esimerkiksi kaulimella rouheeksi. Leikkaa Omar-karkit paloiksi.
Lisää pähkinät ja karkit jäätelöön jäätymisen puolivälissä.

Kun jäätelö on valmista, nostele sitä pakasterasiaan vuorotellen kinuskin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti