sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Mustikka-valkosuklaakakku


Poikani ristiäisiin tein kaksi täytekakkua, tässä mustikka-valkosuklaakakun ohje:
(täytteen ohjeen kopsasin häpeilemättä Marien Sekasopasta: http://sekasoppa.vuodatus.net/ ,kiitos! :) )


Pohjana tavallinen sokerikakkupohja, olisikohan ollut 8 munan..

Leikkaa pohja valmiiksi ennen täytteen tekoa, täyte hyytyy todella nopeasti jos käytät pakastemustikoita!

Täyte:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g mustikoita
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
1 prk mustikkahilloa
maitoa kostutukseen

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja lisää notkistettuun tuorejuustoon. Vatkaa kerma, lisää siihen rahka. Yhdistä kerma- ja juustoseokset. Liota liivatteet kuumaan veteen, valuta ohuena nauhana kermaan. Lisää (jäiset)mustikat. Levitä hilloa kostutetulle pohjalle ja sitten kermatäyte.


Koristeluun:
2 muffinssia
siniseksi värjättyä sokericremeä
mustikoita
hyytelösokeria & vettä

Tossun ja sokericremen ohje löytyy täältä: http://www.bakeandparty.com/epages/Kaupat.axl/?ObjectPath=/Shops/Bake/Categories/Koristeluideoita

Tein ensin tossun kakun keskelle, sitten, huomattuani etteivät mustikat kestä kaltevan kakun päällä :D, pursotin reunoille sokericremeä ja sitten laitoin mustikat ja päälle hyytelösokerilientä (pakkauksen ohjeen mukaan)
Reunoille sitten vielä kermat ja avot! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti