lauantai 29. syyskuuta 2007

Tuplasuklaatryffelikakku






Pohja

200 g kaurakeksejä

100 g suolatonta voita

2 rkl kaakaojauhetta



Tummasuklaatryffeli

200 g tummaa suklaata (esim. Fazer Ögon)

200 g taloussuklaata

4 dl kermaa

2 dl tomusokeria



Valkosuklaatryffeli

400 g valkoista suklaata (esim. 200 g Fazer Ögonia ja 200 g Pandan)

4 dl kermaa



Koristeluun

kaakaojauhetta

kermavaahtoa

ananaskirsikoita



Murskaa kaurakeksit joko muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata voi, sekoita siihen kaakao ja keksin murut.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (26 cm) pohjan kokoinen pala. Taputtele muruseos tasaiseksi. Paista pohjaa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.



Sulata tumma ja taloussuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää suklaasula, vatkaa lisää. Kaavi välillä kulhon pohjalta, suklaalla on taipumus valua pohjaan ja jämähtää sinne. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Kaada suklaavaahto jäähtyneen pohjan päälle, ja laita jääkaappiin n. 4 tunniksi.



Sulata valkoiset suklaat mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi, lisää suklaasula ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää tummasuklaakerroksen päälle.

Jätä vuoka jääkaappiin yön yli.



Koristele esim. siivilöidyllä kaakaojauheelle, kermavaahdolla ja ananaskirsikoilla, nauti! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti