lauantai 8. syyskuuta 2007

Suklaatryffelikakku


Monen kokeilun jälkeen tämä on toistaiseksi paras versio tästä kakusta, kehittely kuitenkin jatkuu edelleen ;) Onneksi tästä ei pahaa saa tekemälläkään!

Pahoittelen kaikkien kuvien huonoa laatua, kamera alkaa olla vähän turhan vanha..





Pohja:

180 g Digestive-keksejä

75 g suolatonta voita

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria



Murskaa keksit esim. kaulimella pussissa tai monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita voisulaan kaakao ja sokeri, sitten keksimurska. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 26cm) pohja leivinpaperilla, painele "taikina" pohjalle ja paista 175 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.



Suklaatryffelimassa:

200 g tummaa suklaata (sieltä leivontahyllystä!)

200 g taloussuklaata

4 dl kuohukermaa

2 dl tomusokeria



Kiehauta kerma ja tomusokeri, sulata siihen suklaat (varo polttamasta pohjaan!). Anna jäähtyä hieman, kaada pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään yön yli.



Siivilöi valmiin kakun päälle tummaa kaakaojauhetta. Anna kakun olla huoneenlämmössä hetki ennen vuoasta irroittamista.



Tarjoa esim. marjojen tai marjakastikkeen (survo esim mansikoita tai vadelmia ja siivilöi) kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti