torstai 27. syyskuuta 2012

Kynttiläkakku

Redrosen kilpailutyö Leivontafoorumin syyskuun haasteessa oli aivan upea ja pitihän sitä sitten heti kokeilla, varsinkin kun sai tarjota sitä arvokkaassa (& Timanttisessa!) seurassa ja olihan tuo kakku oikein aiheeseen sopivakin! ;)

Pohja:

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat & sokeri vaahdoksi, siivilöi joukkoon varovasti nostellen yhdistetyt kuivat aineet.
Jaa taikina kahteen osaan, kaada kumpikin pellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Kumoa toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte:
2,5 dl Flora Vanillaa
2 prk Valion vaniljarahkaa
260 g valkosuklaata
1 pss mariannecrushia

Sulata valkosuklaa.
Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, lisää rahka ja valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää mariannerouhe ja sekoita.

Käännä kääretorttupohjat niin, että sileämpi puoli on alapuolella.
Jaa täyte pohjille ja rullaa tortuksi.
Jätä hetkeksi kylmään niin että täyte hieman jämäköityy.

Leikkaa tortuista 10, 12 ja 15 cm palat (tai minkä kokoiset nyt haluat, käytin itse esikuvana PartyLiten GloLite-trioa :) ).

Kuorrutus:
Kermavaahtoa
250 g sokerimassaa
250 g marsipaania

Vatkaa kerma vaahdoksi, ota vatkauksen keskivaiheilla noin 1 dl löysää vaahtoa erilleen.
Yhdistä sokerimassa ja marsipaani, vaivaa tasaiseksi massaksi.
Kauli sitten ensin vähintään 10 cm leveä kaistale johon käärit pienimmän tortun (sivele tortun pintaan kermavaahtoa ohuelti tarttumapinnaksi), sitten 12 cm jne.

Nosta tortun pystyyn tarjottimelle, laita sulaksi parafiiniksi löysää kermavaahtoa ja tökkää keskelle katkaistu kakkukynttilä. Sytytä kynttilät juuri ennen tarjoilua -meillä eivät palaneet kovin pitkään.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa että olet kokeillut tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sai paljon kehuja, kiitos ideasta! :)

      Poista
    2. Eipä kestä =) Idea tuli yöllä sängys ennen kuin nukahdin :D ja sit aamul vain katselin joskos joku ois ennekin tehnyt =)

      Poista