keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Omenasose

Samaisista omenoista (joita muuten säkissä oli 5 kg!) tein satsin omenasosetta, sitä meillä kuluu, esikoinen ei suostu mitään muuta hilloa käyttämään missään, joten sitä tarvitaan niin pinaattilettujen kuin pannarinkin päälle ;)
Tähän käytin myös sly-paketissa saamani hillosokerin, kiitos siitä!

 Kuva on vähän surkea kun illalla soseen tein..

n. 3 kg omenoita (tai sinne päin)
2 dl vettä
puolikas vaniljatanko
kanelia
1 kg hillosokeria

Pese omenat, poista niistä siemenkodat ja lohko ne (sellainen omenanlohkoja jonka sain edellisen kierroksen sly-paketissa on tosi kätevä tässä hommassa!) ja laita isoon kattilaan. Omenoita ei tarvitse kuoria!
Lisää vesi ja keitä omenoita kunnes ovat pehmeitä.
Soseuta omenat sauvasekoittimella, lisää mausteet ja hillosokeri, keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Nappaa vaniljatanko pois.
Purkita (meidän kaikki lasipurkit on kuusenkerkkäsiirapissa ja paholaisen hillossa niin käytin ihan pakasterasioita, kuitenkin nuo pakkaseen menevät) ja säilytä viileässä.

4 kommenttia:

 1. Omenasose on hyvää moneen asiaan mm. paahtoleivän päälle :P

  VastaaPoista
 2. Mielestäni myös parasta täytekakun välissä esim, banaanin kanssa. Itse vaikka kuinka paljon sosetta tekisin niin aina se loppuu ennen uutta satoa

  VastaaPoista
 3. Omenasta on todella moneksi!
  Mutta toki muitakin hilloja/hillokkeita kannattaisi nuortenkin kokeilla :D

  VastaaPoista
 4. Omenahilloa olis tarkotus täälläkin kokeilla :) Itse olen nuorempana vähän vierastanut sitä (mansikkahillo oli aina se must :D ) ja nyt olis tarkoitus kokeilla että josko aikuisempana maku olis vähän muuttunut :D Omenat on niin ihania joka paikassa

  VastaaPoista