maanantai 3. syyskuuta 2012

Aatsipoppaa, pojat teki pitsaa..

Lainattiin kirjastosta Veeran keittiöpuuhat-kirja, jossa Veera, Tatu ja Patu leipoo pitsaa, pojat halusivat kokeilla pitsantekoa myös.
Halusivat myös noudattaa ohjetta täysin, vaikka niinhän siinä kävi ettei tomaatit pojille maistuneet.. Ensi kerralla sitten omilla täytteillä, oli kyllä hauska seurata miten hyvin 5v:ltä sujui taikinan vaivaus!


Pohja:
1 dl vettä
1/3 pkt hiivaa (käytettiin kuivahiivaa)
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2,5 dl vehnäjauhoja (käytettiin osa ruisjauhoja)

Täyte:
½ prk tomaattimurskaa
250 g jauhelihaa
3 tomaattia
4 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, oreganoa, basilikaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja anna kohota puolisen tuntia leivinliinan alla. (Tää oli mulle ihan uusi juttu, yleensä kohotan taikinan kulhossa ja sitten vasta kaulin/muotoilen pohjaksi, mutta toimi kyllä hyvin!)
Valuta tomaattimurskasta vähän nestettä pois ja levitä murska pitsapohjalle.
Paista jauheliha, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä paistettu jauheliha pitsapohjan päälle.
Viipaloi tomaatit ja levitä ne sekä oreganoa ja basilikaa pitsan päälle.
Lopuksi ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä pitsaa uunissa 300 asteen lämmössä 10 minuuttia.
(Meidän uunilla parempi paistaa 250 asteessa, 300 astetta poltti reunat kun keskeltä juusto ei ollut vielä kunnolla edes sulanut..)

Pojat meinaa kuulema 8-vuotiaina mennä Junior MasterChefiin :D

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti