torstai 30. syyskuuta 2010

Sitruunajuustokakku


Täytin taas 25v ja kahvipöydässä tarjolla tätä.



Pohja:


200 g digestivekeksejä

100 g voita


Täyte:


2,5 dl Flora Vanillaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 sitruunan mehu & kuori raastettuna

5 liivatetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

2 rkl kiehuvaa vettä


Kiille:


3 dl Marlin sitruuna-lime-mehua

loraus sitruunamehua

keltaista elintarvikeväriä

4 liivatetta


Murskaa keksit, sekoita niihin sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vanilla vaahdoksi, lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi ja lopuksi lisää liivatteet kiehuvaan veteen liuotettuina ohuena nauhana.

Kaada seos vuokaan, anna hyytyä kylmässä väh. 4 h.


Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota muutama rkl mehua erilleen, sekoita muut aineet, värjää keltaiseksi. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen ja sekoita muun mehun joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle, anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.


Koristele sitruunalohkoilla ja viipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti