perjantai 11. maaliskuuta 2011

Aleksanterin leivokset


Sain sly:ltäni ohjeen ja aineksia tähän herkkuun, jota piti kokeilla (vaikka vielä on edellisen kuun suklaapiiras testaamatta, kun vaan muistaisi ostaa sitä inkivääriä joskus kun en tiedä miten hyvin se hilloke säilyy..). Tuunasin ohjetta lisäämällä suklaata (yllätys ;) ) koristeluun :)


Sly:ni kertoi seuraavaa tortun historiasta:


Suomen ensimmäinen henkilön mukaan nimetty leivonnainen on vaaleanpunainen Aleksanterin torttu, joka luotiin Helsingissä 1818 vierailleen Venäjän keisari Aleksanteri I:n kunniaksi.


Ja hyvin maistui keisarillinen herkku meillekin, tosi makeaa kyllä on, mutta ei ehkä olekaan pahitteeksi että pystyy ottamaan vain yhden...



Pohja:

200 g voita

100 g sokeria

1 muna

300 g vehnäjauhoja


Täyte:

marjahilloa


Kuorrutus:

2 dl mansikkatomusokeria

1½ rkl sitruunamehua


+ pari palaa tummaa suklaata koristeluun


Vatkaa pehmeää voita ja sokeria hetki. Lisää kananmuna ja lopuksi jauhot.

Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.

Kaaviloi taikina pellille ½ cm paksuiseksi levyksi.

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. (saatoin paistaa vähän liikaa?)

Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä toisen jäähtyneen levyn päälle hillo ja nosta toinen levy päälle. Sekoita kuorrute ja levitä päälle. Pursota sulatetusta suklaasta raidat ja vedä coctailtikulla kuvio.



Anna jähmettyä ja leikkaa leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti