torstai 21. heinäkuuta 2011

Sitruuna-jogurttijäätelö


Pitkästä aikaa sain aikaiseksi kaivaa jäätelökoneen kaapista ja kokeilin miten lemon curd taipuisi maustamaan jäätelöä.



Lemon curd:


1 rkl sitruunan kuorta

1/3 dl sitruunamehua

1 keltuainen

1/4 dl hillosokeria

1/4 dl sokeria

vajaa 20 g voita


Laita kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit kattilaan. Kiehauta kokoajan sekoittaen, ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sakenee (n. 5 min).

Kaada seos kulhoon ja vatkaa kylmässä vesihauteessa vaahdoksi. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina joukkoon ja vatkaa vielä kunnes on tasaista.

Laita kylmään tekeytymään yön yli (tai ainakin useammaksi tunniksi -itse tein curdin aamulla ja jäätelön illalla).


Jäätelöseos:


350 g turkkilaista jogurttia

1 dl maitoa

125 g sokeria

2 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

sitruunamehua & kuorta raastettuna (loput yhdestä sitruunasta mitä jäi curdin teosta)


Vatkaa kerma ja sokerit löysähköksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti, maito ja sitruunamehu & kuori. Lisää seos kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.


Kaada seos jäätelökoneeseen, valmistusaika n. 40 min. Juuri ennen kun otat jäätelön pois koneesta, lisää lemoncurd ja anna pyörähtää pari kertaa niin että curd jää "raidoiksi" jäätelöön. Siirrä jäätelö rasiaan ja pakastimeen.


(Ilman jäätelökonetta laita seos kulhossa pakastimeen ja vatkaa n. 30 minuutin välein kunnes jäätelö on jäätynyt.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti