tiistai 1. tammikuuta 2013

Uudenvuoden kakku

Kinuskikissa oli tehnyt upean ilotulituskakun, päätin sitten heti matkia ja tehdä samanlaisen meillekin.
Täytteet tosin vaihdoin, meillä kun ei lapsille tuo puolukka oikein uppoa..


Tee toffeemassa lakritsifudgeista:
400 g lakritsifudgeja (irtokarkkihyllyistä, ainakin Makuunista löytyy)
n. 0,35 dl kuohukermaa

Pilko fudget pieniksi paloiksi. Laita palat ja kerma kattilaan, lämmitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes seos on sulanut tasaiseksi.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun kulhoon ja laita kylmään yön ajaksi.
Ota massa ajoissa ennen kaulimista huoneenlämpöön!

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maizenaa (sly-paketista)
1 tl leivinjauhetta
1 pss kaakaojuomajauhetta (Van Houten) -olisin kyllä laittanut ihan kaakaojauhetta mutta se oli loppu...

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilöiden joukkoon.
Paista 225 asteessa n. 8 min.

Täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa

2 dl kuohukermaa
1 pss vaniljakreemijauhetta (sly-paketista)
2,5 dl maitoa
80 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua

Vatkaa vaniljakreemijauhe maitoon, laita jääkaappiin tekeytymään noin 20 minuutiksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, kiehauta sitruunamehu ja sulata lionneet liivatteet siihen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto, vaniljakreemi sekä liivateliuos, sekoita tasaiseksi.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla.

Leikkaa pohjasta pieni pyöreä pala, laita se kulhon pohjalle.
Notkista karamelli kulhossa, lusikoi sitä pohjan päälle. Lusikoi myös vaniljatäytettä pohjalle, nosta sitten isompi pohjasta leikattu pala päälle, lusikoi sen päälle taas karamellia, loppu täyte ja vielä hieman karamellia, peitä pohjalla (ei tarvitse olla aina kokonaisia paloja, ei huomaa mistään jos pohja koostuu useista paloista).
Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa kakku kulhosta.

Kauli lakumassasta sopivankokoinen ympyrä (käytä silikonialustaa tai reilusti tomusokeria) ja nosta se kakun päälle. Koristele hopeahelmillä, koristerakeilla ja koristelugeeleillä (käytin aiemmasta sly-paketista saatuja koristelutuubeja).

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille blogini lukijoille!!
 

4 kommenttia:

  1. Todella räiskyvä kakku, varmasti oli suuri menestys .

    VastaaPoista
  2. onpas komia kakku! Ja resepti kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen kakku! Minäkin katselin tuota kakku Kinuskikissan sivuilla, mutta en ehtinyt enää uudeksi vuodeksi sitä leipomaan. Ehkäpä sitten ensi vuonna? :D

    VastaaPoista