torstai 4. lokakuuta 2018

Mokkapalat kahdella tapaa

Tein tyttären 5v-syntymäpäiväjuhliin mokkapalat voikreemikuorrutteella, ja pojan luokan myyjäisiin perinteisellä kuorrutteella.



Pohja:
kaakaoliemi:
200 g voita
3 rkl kaakaota
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
4 dl sokeria
-
5 dl jauhoja
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl kermaviiliä/ ranskankermaa/ piimää/ jogurttia...

Kiehauta liemen ainekset kattilassa, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita kulhossa jauhot, sooda ja vaniljasokeri. Lisää kaakaoliemi, sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja kermaviili, sekoita.
Paista pohjaa leivinpaperoidulla syvällä pellillä 180 asteessa 20 min.

Sokerikreemikuorrute:
400 g huoneenlämpöistä voita
9 dl vanilla latte-makutomusokeria

Vatkaa voita (huomioi että se on huoneenlämpöistä, jätä vaikka päiväksi pöydälle pehmenemään) noin 5 min, kunnes on miltei valkoista ja ilmavaa vaahtoa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan hyvin vatkaten.
Värjää kreemi pastaväreillä ja pursota jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle koristerakeita (tässä dr.Oetkerin queen mix).

Klassinen kuorrute:
100 g voita
6 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
n. 1 pkt tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Lisää kahvi. Siivilöi kaakao, vaniljasokeri ja tomusokeri seokseen, sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle, koristele koristerakeilla (tässä dr.Oetkerin rainbow-mix).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti