tiistai 9. maaliskuuta 2010

Vaahtokarkkimuroruudut


3v-juhlissa näitäkin tarjolla. Ohje Marielta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin Werthers Original Toffeeta, täältä ei löytynyt kuin niitä kovia ko.merkkisiä karkkeja joten käytin "lehmätoffeita" ja hyvin onnistui niilläkin.



200 g vaahtokarkkeja (Van Damme Marshmallows -Coop)

200 g toffeeta (Caramels au beurre -Migros)

200 g voita

n. 17 dl riisimuroja


Kuorrutukseen

200 g taloussuklaata (M-Classic Chocolat de ménage -Migros)

nomparelleja (Jolly Dessert -Migros)


Laita vaahtokarkit, toffee paloina ja voi isoon kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä (asteikolla 1-9 pidin 3:lla ja 4:lla vaihdellen) välillä sekoitellen kunnes sulaa tasaiseksi -n.10 min.

Ota kattila levyltä ja sekoita murot joukkoon.


Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli levyksi.

Anna jäähtyä.


Sulata suklaa, levitä se jäähtyneen murolevyn päälle, koristele nomparelleilla. Itsellä tuo suklaa ei oikein riittänyt koko levyn päälle, ja olivatkin paljon ohuempia nuo omat ruudut kuin alkuperäisessä ohjeessa näyttäisi olevan, mutta reunat jäi sitten omaan herkutteluun..


Leikkaa paloiksi. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän -jos säilyy ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti