keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Valkosuklaa-jugurttikakku


Jääkaapista löytyi pari purkkia jugurttia eilisen päiväyksellä joten eikun kakun tekoon!

Ohje löytyi Hellapoliisilta.



125 g voita

3,5 dl sokeria

2 munaa

2 purkkia vaniljajugurttia

6 dl jauhoja

2,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g valkosuklaata


Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa (vatkasin ihan käsin pallovispilällä) mukaan munat ja jugurtti. Lisää kuivat aineet.


Rouhi valkosuklaa. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan (2l), ripottele päälle valkosuklaa, kaada loppu taikina päälle.


Paista 175 asteessa noin tunti.


Tähän tekisi mieli kehitellä vielä joku valkosuklaa-jugurtti-kuorrute, mutta eilen leivotusta kakusta on enää puolet jäljellä joten joskus toiste sitten :)


 


Ja muistutukseksi vielä, arvonta on edelleen käynnissä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti