lauantai 22. tammikuuta 2011

Mansikkarahka-juustokakku


Tälläinen vietiin äitini syntymäpäiväkahveille, onnea vaan äiti :)


Mukavan raikas kakku oli vaikka pelkäsin että tulisi liian "tunkkainen" kun ei ole kiille pelkästä hedelmästä/mehusta. Kelpasi jopa nirppanokkapojille jotka yleensä jättävät juustokakuista just kiilteet syömättä :D



(kuva ei mikään paras mahdollinen, leivinpaperi jäi pohjan alle kun en uskaltanut alkaa kakkua nostamaan, pohja ei ollut kovin kova, ja reunakin on aika epäsiisti ja tietty vielä tuohon etureunaan jäänyt keksinmuru..)


Pohja:

200 g digestivejä muruna (eli n. 15 kpl)

100 g voita sulana


Juustotäyte:

5 liivatelehteä

1 prk (2½dl) Flora kuohua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl sitruunamehua


Rahkakiille:

3 liivatetta

tilkka vettä

1 prk (250g) lime-valkosuklaa-rahkaa

n. 2 dl mansikoita soseena


Sekoita keksinmurut ja sula voi, taputtele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.


Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohu, lisää siihen muut aineet sitruunamehua lukuunottamatta, sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen, lisää seokseen ja kaada vuokaan.

Anna hyytyä kylmässä väh. 3 tuntia.


Valmista sitten kiille; laita liivatteet likoamaan, liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä, sekoita rahka, mansikkasose ja liivateliuos ja kaada kakun päälle.


Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.


Koristelin kakun kermapursotuksilla ja candy meltseistä tehdyillä sydämillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti