torstai 7. huhtikuuta 2011

Cappucino-suklaa-Brita


Tälläinen kokeilu..



Pohja:

125 g pehmeää voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 keltuaista

1,5 dl jauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaojauhetta

1 dl maitoa



Marenki:

2 valkuaista

1,5 dl sokeria


Täyte:

1½ dl kuohukermaa

1 pss Nestlen cappucino-jauhetta

100 g tummaa suklaata


2½ dl kermaa vaahdotettuna


Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (niin että kestää kulhossa vaikka käännät sen nurin päin) ja laita syrjään äläkä kolistele mihinkään.

Vaahdota voi ja sokeri, sihtaa joukkoon kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina öljytylle leivinpaperille uuninpellille. Levitä taikinan päälle marenki.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Jätä jäähtymään
.


Valmista suklaakastike: laita kattilaan kerma, sekoita siihen cappucinojauhe. Kuumenna kiehuvaksi, älä keitä, ja lisää suklaa paloina, sekoita kunnes sulaa tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ettei sulata kermavaahtoa.


Leikkaa pohja joko puoliksi tai neljään osaan ja irroita veitsellä varovasti leivinpaperista.


Valuta kastiketta pohjan päälle, levitä päälle kermavaahtoa ja peitä pohjalla, toista jos teet korkeamman kakun. Valuta koristeeksi vielä suklaakastiketta päällimäisen pohjan päälle.


Tarjoa heti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti