tiistai 24. toukokuuta 2011

Sitruunakakku


Esikoisen kerhotädeille vein kiitokseksi kerhovuodesta perinteisten kukkien sijaan kakut, arvelin että saavat kuitenkin useammankin kukan niin jotain muutakin sitten.


Tuli jo palautetta että hyvää kakkua, itse en ole maistanut, paitsi taikinaa joka oli hyvää :P Pitää tehdä vielä itsellekin jossain vaiheessa kakku..



Ohje täältä, tein 1½-kertaisena kahteen vuokaan.


375 g voita

375 g sokeria

6 munaa

375g vehnäjauhoja

3
tl leivinjauhetta

yhden sitruunan kuori ja mehu


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten, ilmeisesti välissä kannattaa lisätä myös hiukan jauhoja jottei taikina juoksetu (ainakin jos ainekset eivät ole huoneenlämpöisiä näin käy helposti).

Lisää sitten sitruunan raastettu kuori ja mehu, vatkaa tasaiseksi.

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja siivilöi taikinaan, sekoita tasaiseksi.


Paista voidelluissa ja jauhoitetuissa vuoissa 175 asteessa noin tunti.


Koristeluun:


½ dl tomusokeria

sitruunamehua

keltaista pastaväriä

keltaisia sokerirakeita


Sekoita tomusokerista ja mehusta paksuhko kuorrute, värjää keltaiseksi.

Pursota jäähtyneen kakun päälle (sihtaa ennen pursottamista kakun päälle myös tomusokeria). Ripottele päälle vielä sokerirakeita. (sain nuo rakeet Sunnuntailta testattavaksi taannoin, niitä ei vissiin vielä löydy kaupoista..?)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti