keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Omenaleipä

Marian pienessä leipomossa oli tehty sly-paketin ohjeella siirappista omenaleipää, ja nyt kun meilläkin noita omenoita on niin pitihän sitä itsekin kokeilla!

Tein puolikkaalla ohjeella eli yhden leivän, ja vähän muunnellen kaapista löytyvien ainesten mukaan..

2½ dl vettä & pieni omena
1 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
½ pss kuivahiivaa
6 dl jauhoseosta, laitoin vehnä-, ohra- ja ruisjauhoja sekä kaurahiutaleita
reilut 2 rkl öljyä
2 dl omenaraastetta

Alkuperäisessä ohjeessa nesteenä on käytetty omenamehua, no meiltä ei sitä löytynyt joten laitoin vettä ja kuoritun, pilkotun omenan kattilaan ja keitin niin pitkään että omena hajosi. Sitten jäähdytin n. 42 asteiseksi, lisäsin ruokosokerin (kun ei ollut siirappia ja loppu fariinisokerikin meni kaura-omenapaistokseen) ja suolan, kuivahiivan sekoitettuja jauhoihin, loput aineet ja vaivasin.

Sitten taikinan annetaan kohota puolisen tuntia, kaadetaan jauhoitetulle pöydälle ja vaivataan vielä, muotoillaan leiväksi ja kohotetaan taas puolisen tuntia.

Uuniin laitoin pohjalle vesiastian siinä toivossa että tulisi rapea kuori (no ei tullut), leipää paistetaan 200 asteessa puoli tuntia.

On muuten tosi hyvää!

1 kommentti:

  1. Moi, Taija!
    Kiva, että sinäkin olet innostunut kokeilemaan lähettämääni reseptiä. Ja kiva myös, että oli hyvää. :)

    T: Marian sly ;)

    VastaaPoista