torstai 15. marraskuuta 2012

Syksyinen tuorejuustopiirakka

Leivontafoorumin marraskuun haasteena on leipomus, jonka aioin tehdä.
Valitsin Piipak:n tuorejuustopiirakan kun etsiskelin jotain kivaa suolaista piirakkaa kutsuille tarjottavaksi :)
Kuivattuja sieniä meillä ei ollut (laitoin sen edestä kuivattua sipulia), enkä kirveliä löytänyt kaupasta, joten ne jäivät pois mutta muuten noudatin alkuperäistä ohjetta :)

pohja:
100 g margariinia (käytin voita)
2 rkl paahdettua kuivattua sipulia

3 rkl kuivattuja kanttarelleja
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
noin ½ dl kylmää vettä
½ tl kirveliä
ripaus currya
ripaus paprikajauhetta

Hienonna sipuli ja kanttarellit hienommaksi huhmareessa. Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Taputtele taikina piirakka vuokaan ja paista 200 asteessa 5-10 min. Minun uunissani tuo ei oikein riittänyt, sillä kun kaadoin sitten täytteen esipaistetun pohjan päälle, pohja lähti täytteen sekaan.. No makuun ei vaikuttanut ;)

täyte:
1 prk Valion kolmen sipulin ruokakermaa
1 prk Valion maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kanamunia
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl mozzarella juustoraastetta
mustapippuria
(suolaa)
 

Sekoita täytteen aineet (puolet juustoraasteesta) keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta, paista 175 asteisessa uunissa noin 20 min. (Pinta oli mullakin mukavan vaalea kuten alkuperäisessä piiraassa mutta sitten ennen kutsuja laitoin piirakan lämpenemään uuniin ja unohdin sen.. Onneksi ei kuitenkaan kuivunut vaan oli hyvää ja mehevää!)

Tomaatti-sipulisalaattia en ehtinyt aamulla tehdä mutta aion vielä iltapalaksi tehdä sen kun piirakkaa jäi, lisään sitten vielä kuvan siitäkin ;)
 Tässäpä tämä annoskuva salaatilla, salaatissa siis tomaattia, sipulia, persiljaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti