keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Kaalikääryleet


Ensimmäistä kertaa elämässäni päätin kokeilla tehdä kaalikääryleitä, ja hyviä tuli!



Tarvitset:


1 iso kaali tai 2 pientä

1 dl täysjyväriisiä

400 g jauhelihaa

1 sipuli

mausteita & suolaa (käytin valko- ja mustapippuria ja oreganoa)

kaalilientä

siirappia

kasvis- tai lihaliemikuutio


Koverra kaalista kantaosa pois, poista myös nahkeat ja huonot lehdet. Keitä kaalia runsaassa vedessä ja irroittele lehtiä varovasti, nosta irronneet lehdet valumaan.


Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi.


Silppua sipuli pieneksi, sekoita se, jauheliha, kypsä riisi ja mausteet.

Silppua myös kaalin sismmät lehdet pieneksi ja lisää täytteeseen. Lisää myös kaalinkeitinlientä, täyte saa olla löysähköä (ei kuitenkaan vetistä).


Ohenna kaalinlehtien lehtiruoti veitsellä, lusikoi täytettä lehdelle, rullaa kääryleeksi ja aseta uunivuokaan. Liruttele siirappia päälle ja laita uuniin 225 asteeseen.


Kun kääryleet ovat saaneet väriä, käännä uuni 150 asteeseen, kaada kaalien keitinlientä johon olet liuottanut liemikuution päälle ja peitä foliolla, anna muhia noin 1½ tuntia. Lisää tarvittaessa lientä.


Keitä lopusta liemestä kastike kerman ja jauhojen kanssa.


Tarjoa kääryleet keitettyjen perunoiden, kastikkeen ja puolukkahillon kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti