keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Voi laskiaispulla!


Kokeilin tehdä laskiaispullat voipullista, ja vaikka lopputulos olikin melko rasvainen, ei kuitenkaan liian, ja maistui oikein hyvälle!



Voipullat:


½ l maitoa

2 pussia kuivahiivaa

1½ dl sokeria

1 tl suolaa

1½ tl vaniljasokeria

900 g jauhoja

150 g voita


1/3 taikinaa:

200 g voita

1 3/4 dl jauhoja


Voiteluun:

50 g voita


Lämmitä maito. Lisää sokeri ja mausteet ja kuivahiiva sekoitettuna osaan jauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot ja lopuksi pehmeä voi, vaivaa taikinaksi. Anna kohota n. 30 min.


Ota taikinasta erilleen 1/3, lisää siihen jauhot ja pehmeä voi. Kauli ohueksi levyksi.


Pyörittele lopputaikinasta pikkupullia, leikkaa taikinalevystä palat joihin käärit pikkupullat, asettele leivinpaperoidulle pellille saumakohta alaspäin.


Missään ei lukenut (löysin tämän saman ohjeen kahdesta eri paikasta netissä), milloin nämä pitäisi voidella tuolla voilla, joten voitelin ennen ja jälkeen kun tuo 50g siihen hyvin riitti :)


Paista pullat 225 asteessa noin 10 min.


Leikkaa jäähtyneet pullat halki, levitä vattuhilloa ja kermavaahtoa väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti