tiistai 16. helmikuuta 2010

Karamelli-suklaa- ja valkosuklaa-päärynämuffinssit


Meillä oli kerhossa nyyttärinaamiaiset, jonne leivoin isot kasat muffinsseja, sairastelujen takia jouduttiin sitten syömään kaikki muffinssit itse.. Vähän harmitti :D



Perustaikina:


250 g voita/margariinia

2 dl sokeria

4 munaa

4½ dl jauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1½ tl vaniljasokeria


Suklaamuffinsseihin lisäksi


4 rkl tummaa kaakaojauhetta

3/4 dl maitoa

100-150 g taloussuklaata

3 kpl Mars- tai vastaavia patukoita pilkottuna kuuteen osaan


Päärynämuffinsseihin lisäksi


2 päärynää raasteena

100 g valkosuklaata

ripaus kanelia


Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet (suklaamuffinsseissa myös kaakaojauhe), sihtaa vaahtoon ja sekoita. Lisää suklaamuffinsseja tehdessäsi maito ja suklaa rouheena, päärynämuffinsseissa raastetut päärynät ja valkosuklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.


Päärynämuffinsit: täytä muffinssivuoat noin 3/4 taikinalla ja paista 200 asteessa noin 15 min.

Suklaamuffinsit: laita lusikallinen taikinaa vuokaan, laita pala suklaapatukkaa vuokaan ja täytä taikinalla 3/4 asti. Paista 200 asteessa noin 15 min.


Ensin meinasin että olisin nämä vielä kuorruttanutkin suklaalla mutta arvelin kuorrutteiden kärsivät liikaa kuljetuksessa ja muutenkin, taaperokerhoon kun näitä olin viemässä, saattaisivat sotkeakin vielä enemmän ;) joten jätin kuorruttamatta. Hyvältä maistuivat ilmankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti