lauantai 8. lokakuuta 2011

Minttusuklaahyydykekakku


Pidin eilen PartyLite-kutsut, sinne kehittelin muutamista ohjeista yhdistellen tarjottavaksi kakun..


Kiilteeseen jäi kuplia, olisi pitänyt kopautella enemmän mutta maku oli hyvä!



Pohja:


200 g minttu-dominoita

75 g voita


Täyte:


5 liivatelehteä + 2 rkl vettä

1 prk mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1½ dl mariannerouhetta (olisi ehkä 1 dl riittänyt)


Kiille:


3 liivatetta

3 dl maitoa

3/4 dl kaakaojauhetta

1 dl sokeria


Murskaa dominot esim. muovipussissa kaulimella. Sulata voi, sekoita se keksimurskaan ja painele irtopohjavuoan pohjalle. (jonka pohjalla on leivinpaperipyörylä ja reunakalvo reunoilla - nuo omat reunakalvot ovat vaan tosi paksua ja jäykkää kalvoa joka ei ehkä hyydykekakkujen reunoille sovi, pitäisi jostain metsästää sellaista ohuempaa..)


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja liuota ne sitten 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa vispikerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja liivateliuos ja lisää kermavaahdon joukkoon, sekoita hyvin. Lisää mariannerouhe ja sekoita, kaada vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa.


 


Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita muut kiilteen ainekset kattilaan, anna kiehahtaa ja sekoita liivatteet joukkoon. Kaada toiseen astiaan ja anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaada kiilteen kakun päälle. Kopauta mahdolliset ilmakuplat pois ;) ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.


Tekstin kakun päälle tein Wiltonin kimallegeelillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti