torstai 2. helmikuuta 2012

Karppipiparit


Ajattelin viikonloppuna kokeilla tehdä runebergin torttuja karppina, ja niitä vartenhan tarvitsee piparinmuruja, joten täytyi leipoa pipareita karppina :D

Ohjeen nappasin karppaus.infosta, siellä oli kyllä ohjeita runebergeihinkin mutta kokeillaan nyt ensin "oikeella" reseptillä, hyvin noita kokeiluitakin tulee syötyä.. ;)



2 munaa

100 g voita

50 g smetanaa (laitoin ranskankermaa)

1½ dl makeutusjauhetta (laitoin 1 dl)

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

2½ dl mantelijauhetta

4 tl piparkakkumaustetta (ei ollut, laitoin 2 tl kanelia, vajaat tl inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa)


Vatkaa munat. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää munavaahtoon, sekoita varovasti tasaiseksi, lisää myös voisula ja kerma.


Levitä leivinpaperoidulle pellille ohuehkoksi levyksi (koko taikina yhdelle pellille).


Paista 175 asteessa ensin 15 min, ota sitten uunista ja leikkaa joko ruuduiksi tai paina muoteilla (tässä tapauksessa hyvin voi ottaa muoteilla koska ylijäävät reunat voi murustella torttuihin), laita sitten takaisin uuniin 12-15 minuutiksi.


Näistä mun versioista ei tullut ollenkaan makeita, mutta torttuihin tulee kuitenkin vielä makeutusta niin ei haittaa. Ja noita mitä en murustele torttuja varten voisi syödä vaikka juustojen kanssa...


Löysin muuten aivan ihanan kaupan, YesDelin, josta tilasin karppisokeria ja muuta kivaa, nyt vaan tilausta odotellessa niin pääsee leipomaan ilman noita makeutusaineita!

Testaukseen tulee sieltä myös leipäaineksia ja hiilarittomia karkkeja, postaan kokemuksista sitten täällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti