perjantai 14. joulukuuta 2012

Glögillä maustettu hedelmä-pähkinäkakku

Tällä kakulla osallistun Leivontafoorumin joulukuun haasteeseen; Maistuva kahvikakku lahjaksi!




Halusin tehdä melko perinteisen joulukakun pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä, kakku vietiin mieheni kummitädille joululahjaksi.

Glögimarinoidut hedelmät

1½ dl rusinoita, kuivattuaa omenaa, aprikoosia (pieninä paloina) ja karpaloita
Glögitiivistettä

Laita hedelmät astiaan, kaada päälle glögitiivistettä niin että peittyvät, anna marinoitua seuraavaan päivään.

1½ dl intiaanisokeria
1½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl glögitiivistettä (voit käyttää samaa missä marinoita hedelmät)
1 prk Valion maustettua rahkaa rommi-rusina
2 kananmunaa
150 g voita
marinoidut kuivahedelmät
1-1½ dl pähkinöitä (käytin saksan-, pekaani-, hassel- ja cashewpähkinöitä sekä manteleita)

Rouhi pähkinät.
Yhdistä kuivat aineet (myös sokerit) kulhossa. Sulata voi. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki, lisää rahka, glögi sekä sulatettu voi.
Siivilöi kuivat aineet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää hedelmät ja pähkinärouhe.

Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 50 min, peitä paiston puolivälissä foliolla ettei pinta pala.


 
 
Koristeluun:
Pähkinöitä
tomusokeria
valkosuklaata

Paahda pähkinöitä 175 asteessa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siivilöi kakun päälle ja sivuille tomusokeria. Sulata valkosuklaata ja pursota sitä kakun päälle, asettele pähkinät valkosuklaan päälle.


Tässä kakku valmiina lähtöön:






Tein kakkutaikinasta myös pienen muffinssin, ihan siis vain testatakseni maun kun itse reseptin kehittelin että kehtaahan sen viedä lahjaksi, ja oli kyllä hyvää, ihanan mehevää!






Niin, ja koristeluunkin oli ihan erilainen idea aluksi, mutta se muuttui pariin otteeseen, ensimmäinen ideani kaatui siihen ettei tomusokeria ollut tarpeeksi, sitten ajattelin korvata tomusokerikuorrutuksen valkosuklaalla (vaikka alkuun päätinkin että kerrankin teen leipomuksen mihin ei tule suklaata mutta....), ja sitten kuitenkin päädyin hieman yksinkertaisempaan ratkaisuun, vähemmän on joskus enemmän..

Käytin kakkuun sly marraskuun paketista saamiani vehnäjauhoja ja intiaanisokeria, sekä aiemman kierroksen paketista saadun karpalopussin loput!
Muffinssin kera nautin lasillisen mustikkaglögiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti