torstai 25. heinäkuuta 2013

Vaahterasiirappi-pekaani-toffee-pikkuleivät

Teki mieli kokeilla yhdistää pikkuleipätaikinaan vaahterasiirappia, pekaanipähkinöitä sekä toffeeta, testasin myös samalla mm. Pastanjauhajien sivuilta löytyvät Nestlé Tollhouse Cookies-ohjeen.

Hyviä näistä tuli (mitäpä muutakaan näillä aineksilla voisi tulla?), mutta koostumus ei ollut ihan minun mieleeni, olisin kaivannut heistä enemmän sellaisia vähän sitkeitä.. Ehkä noiden sokerien kanssa kikkailu vaikutti siihen.
Täytynee joku kerta kokeilla alkuperäisellä ohjeella..

225 g pehmeää voita
1,5 dl vaahterasiirappia
1 dl hienoa sokeria
1 dl ruokosokeria
5,4 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljauutetta (laitoin 2 tl vaniljasokeria kun uutetta ei ole)
2 isoa munaa (oli pieniä, laitoin 3)
2,4 dl pähkinöitä rouheena (150 g pekaanipähkinöitä)
4,8 dl Omar-karkkeja rouhittuna (1,5 pss)

Yhdistä kuivat aineet.
Vatkaa voi, sokerit, vanilja ja siirappi kermaisan pehmeäksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää kuivat aineet vähitellen ja vatkaa tasaiseksi.
Rouhi pähkinät ja karkit ja lisää taikinaan.

Ohjeessa neuvottiin lusikoimaan n. 1 rkl:n kokoisia kekoja leivinpaperille ja paistamaan 190 asteessa 9-11 min.
Tein kolme ensimmäistä pellillistä niin, mutta keksit jäivät aika keoiksi, joten kokeilin sitten vähän toisenlaista lähestymistapaa, laitoin lopun taikinan kylmään, sitten muotoilin siitä kelmun sisälle pötkön jonka laitoin pakkaseen yöksi, aamulla sitten leikkelin siitä kiekkoja jotka paistoin samoissa asteissa saman verran, ja tuli kyllä paljon nätimpiä keksejä.

Kuvassa näkyy myös "hienosti" eri paistoasteet, vaikka olevinaan pidin kyllä kaikkia, ainakin ajastimen mukaan, yhtä kauan uunissa mutta kovastihan nuo ovat eri värisiä, tosin tummimpienkin kanssa samalla pellillä oli aina vähintään yksi blondi, ei kovin tasaisesti taida tuo uuni paistaa..
Omaan makuuni parhaita olivat nuo eniten paistuneet, olivat mukavan rapeita.

1 kommentti: