torstai 5. joulukuuta 2013

Epäonniset marmeladit

Testasin sly-paketissa tullutta marmeladiohjetta jo viime kuussa, en vain ole ehtinyt sitä postata, kynttilähommissa elämme vuoden kiireisintä aikaa eikä oikein mitään muuta ehdikään tekemään kuin juoksemaan esittelemässä ihanuuksia ;)

En vaan tiedä teinkö jotain väärin, vai mitä tapahtui, mutta marmeladit eivät ihan onnistuneet.
Ohjeessa sanottiin että näitä täytyy kuivattaa huoneenlämmössä 1-2 vrk ennen sokerointia, mutta kun olivat kuivaneet ei näihin enää mikään sokeri tarttunut ja olivat todella sitkeitä ja pinnalta kovia.. :/

Hauskannäköisiä niistä tuli kun käytin erilaisia muotteja:

 Hello Kittyjä
 Joulukuusia ja lumiukkoja
 Ruusuja ja sydämiä

7 kommenttia:

 1. Kuivatus varmaankin riippuu marmeladien paksuudesta, en ole varma. Humbuugi oli myös tehnyt marmeladeja, hän oli n.vuorokauden kuivattanut (http://humbuugi.blogspot.fi/2013/12/elamani-ensimmaiset-marmeladit.html)

  t. SLY25 emo

  VastaaPoista
 2. Jännä juttu että näissäkin voi useammall tapaa mennä vikaan. Omiin marmelaadeihin sokeri suli päälle kuivatuksesta huolimatta..
  Kurkkaappa, blogissani arvonta :)

  VastaaPoista
 3. Hyvän näkoisiä niistä tuli kuitenkin, eikos näitä kutsuta winegums, viinikumeiksi. Nekin on hyviä karkkeja, sitkeitä ja hedelmäisiä. Marmeladin teko on varmaan herkkää hommaa johon vaikuttaa olosuhteet, huoneen lämpo ja kosteus jne.
  Tosi kiva kun jaoit ohjeen ja lopputuloksen, näin ei sitten itse lannistu ensi yrittämällä jos käy noin, tai päinvastoin etteivät kovetu.

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköisiä ovat ilman sokerointiakin!!
  Oliko maku hyvä????

  VastaaPoista
 5. Täytyy näitä yrittää vielä uudelleen! Koostumus näillä oli vähän jännä, ehkä liian sitkeä, kun vertailin muita marmeladireseptejä niin useissakaan ei ole käytetty hillosokeria, täytyy ehkä yrittää vaikka tuolla Humbuugin reseptillä jos onnistuisin sillä! :)

  VastaaPoista
 6. Hei, täytyy ihan laittaa viestiä kun teimme taas konjakkisinappia jouluksi ja laitoin sinullekin reseptin. Muistelin että tehtiin sillä ohjeella minkä lähetin, mutta oltiinkin laitettu vähemmän sinappijauhetta kuin ohjeessa sanottiin. Eli me laitettiin kyseiseen ohjeeseen 1 dl sinappijauhetta ja muuten samoilla ainemäärillä kuin reseptissä oli :) Tietysti jos tykkää tosi voimakkaasta sinapista niin varmaan voi enemmänkin laittaa, mutta tätä määrää voin ainakin itse suositella :)

  T. Sly:si

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku, tästä ei tullut ilmoitusta enkä huomannut vasta kuin liian myöhään.. tein sinapin paketin ohjeella -ilmankos se mielestäni oli tosi vahvaa.
   Ja annoin purkit lahjaksikin, toivotaan että sitä kuitenkin pystyy syömään.. :)

   Poista