torstai 19. joulukuuta 2013

Konjakkisinappi

Heti kun pääsin sly-paketin postauksessa manaamaan etten ole ehtinyt leipoa tai tehdä mitään, sainkin kipinän muutamana iltana lasten nukkuessa ja miehen vahtiessa vauvaa tehdä kaikenlaista! ;)

Tässä ekana marraskuun sly-paketista konjakkisinappi:

 1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
1-2 rkl konjakkia

Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo polttamasta pohjaan.
Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.

Tästä määrästä tuli kolme tuollaista purkkit + yksi puolikas purkki (vetoisuus taitaa olla n.1½ dl, eivät ole ihan piripintaan täysiä).

Tosi tujua tavaraa on kyllä, mutta varmistin vielä äidiltäni että sen kuuluukin olla noin vahvaa, itse kun aina ostan ja syön vain noita mietoja sinappeja, mutta eiköhän tätä kinkun päälle meilläkin sivellä tänä jouluna -purkit annoin myös lahjaksi kerhon tädeille lahjakasseissa joihin tuli muitakin juttuja :)

3 kommenttia:

 1. Konjakkisinappi on aluksi tujua, jos sellaiseen ei ole tottunut, itselläkin kävi näin :) Nyt mies tekee joka jouluksi tätä ja kyllä tällä emännällä menee nykyään sinappia suoraan purkistakin! :D

  ~ SLY25 emo

  VastaaPoista
 2. hahah nauratti tuo kommentti että nykyään menee suoraan purkistakin. Tosiaan silmät kyynelissä tätä ensikertalaiset maistelee, mutta minulla on sinapista mukavia muistoja, näkkäri ja sinappi olivat mun herkkuja joskus.... joo o aika outoa. Mutta niin hyvää. Mitenköhän vauva tykkää jos imettävä äiti syö tätä tujua sinappia. Tosin täällä Dubaissa päin tai lähinnä Intialaisessa keittiössä aika maustettua ruokaa ja tulista eoikä vauvat oo millänsäkään. Mukavaa joulua sinne Suomeen.

  VastaaPoista
 3. Tästähän nyt olikin tullut liian tujua, sly oli aiempana kommentoinut että minulle oli vahingossa lähtenyt väärä ohje, oikeasti olisi kuulunut laittaa vain 1 dl sinappijauhetta.
  Tosiaan kyllä omaan makuun olikin liian tujakkaa mutta pitää vaikka ensi jouluksi kokeilla oikealla ohjeella!

  Minna, meillä kyllä vauvan mahaan käy jos olen syönyt tulista ruokaa, siksi kyllä yritän aika paljon vältellä kaikkea liian mausteista (sekä esim. kaaliruokia ym. ilmavaivoja aiheuttavaa ;) ) Mutta sekin lienee tottumiskysymys?
  Oikein mukavaa joulua sinnekin, onhan sitä vielä hetki jäljellä! ;)

  VastaaPoista