perjantai 27. joulukuuta 2013

Jouluruokien hävittämistä: täytetyt rieskat

Vaikka kuinka noita jouluruokia yrittäisi ostaa niin ettei niitä jäisi liikaa yli, niin aina kuitenkin jää -eikä tietty olisikaan kiva että loppuisivat keskenkään.
Mutta kyllä kolme-neljä päivää samaa ruokaa alkaa jo riittää, tänäänpä siis tuunattiin niitä hieman. Lounaalla syötiin atomeja = lihapiirakoita joulukinkulla sekä lisänä joulupöydän salaattia (jäävuorisalaatti, kurkku, kirsikkatomaatti, paprika, päärynä, leipä- ja ruskajuusto ja pähkinöitä).

Illalla paistoin joululaatikoista rieskoja, taikinaan laitoin peruna-, porkkana- ja lanttulaatikoiden jämät (perunaa ja porkkanaa oli n. puolet isoista laatikoista kun niitä ei syö kuin mieheni, ensi vuonna ehkä pienet laatikot riittää.. Lanttua oli vajaa 1/4 ), sekoitin ne kunnolla -voisi käyttää myös sauvasekoitinta jos haluaa ihan tasaista, aika hyvin kyllä ihan pallovispilällä käsin meni muussiksi. Lisäsin maitoa sillain sopivasti ;), sitten kaksi munaa, juustoraastetta ehkä desin verran sekä jauhoja, ehkä 1½ dl tai sinnepäin.

Taputtelin taikinasta ensin kaksi isoa rieskaa pellille ja lopusta pieniä rieskoja, paistetaan 250 asteessa kunnes saavat väriä.



Isot rieskat täytin seuraavasti:
sekoitin pikaisen remoulade-soosin majoneesista, sinapista ja kurkkusalaatista, sitä pohjalle. Sitten salaatin lopusta noukin päälle tomaatteja ja parhaiten säilyneitä salaatinlehtiä, niiden lisäksi vielä marinoitua punasipulia, ruskajuustoa ja siivuja joulukinkusta.




Pienten rieskojen päälle laitoin munavoita, lämminsavulohta ja marinoitua punasipulia.



Kyllä vaan oli hyvää!

Itselleni muistiin vielä marinoidun punasipulin ohje:
2-3 punasipulia
½ dl balsamicoa
2 rkl sokeria
2-3 mustapippuria (kokonaista)
ripaus suolaa
1 dl öljyä

Kuori ja siivuta sipulit.
Kiehauta marinadin ainekset kattilassa, kaada sipuliviipaleiden päälle. Anna marinoitua ainakin useampi tunti, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti