keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Dominoblondies

Suussasulavaa rakkautta-blogissa törmäsin dominoblondies-leivoksiin, piti sitten testata mutta hieman eri reseptillä, en jotenkin luota noihin resepteihin missä mutakakkuun tai brownie-tyyppisten leivonnaisten taikinoissa vatkataan jotain vaahdoksi, oman kokemuksen mukaan se helposti kuivattaa leivonnaista. Joten päädyin käyttämään omaa vanhaa tuttua brownie-reseptiä muunnettuna blondiksi. Netistä myös huomasin että "aidossa" blondiessa käytetään sokerina fariinisokeria, vaikka toki sitten leivonnainen ei ole ihan niin blondi mutta onhan se silti vaaleampi kuin serkkunsa...

250 g voita
300 g valkosuklaata
2 dl fariinisokeria
4 munaa
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
10 kpl domino-keksejä

Laita voi kuutioina ja puolet suklaasta paloina kulhoon, sulata mikrossa sulatuslämmöllä välillä sekoitellen kunnes ovat sulaneet tasaisesti.
Lisää sokeri, sitten munat, sitten jauhot & leivinjauhe.
Rouhi loppu suklaa ja murskaa keksit (ei liian hienoksi!), lisää ne taikinaan.
Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
 

4 kommenttia:

  1. Kiinnostaisi kovasti sellainen mutakakun ja brownien resepti, jossa ei vatkata mitään vaahdoksi. Löytyykö niitä jo blogistasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy blogista, kuvia en ole tosin vielä ehtinyt lisätä (hävisivät vuodatuksen ongelmien aikaan, ovat kyllä omalla koneella tallessa), täällä browniet: http://taikataikinat.blogspot.fi/2011/07/pekaanipahkinabrowniet.html ja täällä mutakakku: http://taikataikinat.blogspot.fi/2011/11/mutakakku.html.
      Voin vinkata brownieihin että tulee ihan uskomattoman hyvää jos laittaa sattumiksi omar-karkkeja!

      Poista
  2. Kiitokset noista reseptilinkeistä! Luulin jo hukanneeni tämän postauksen mihin pistin kysymyksen, mutta onneksi löytyi :) Nyt on reseptit muistissa, jos joku kerta kokeilisi.

    VastaaPoista