keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Glögijuustokakku

Näin viime viikolla Cocovin sivuilla ihanan näköisen kakun, ja seuraavana päivänä törmäsin Anttilassa samaiseen vuokaan (ja se maksoi vain 6 euroa!!) ja näin jo mielessäni kukkaisen hyydykekakun..
Ja mä kun alan jo olla ihan joulussa, niin päätin tehdä glögikakun, ja ajattelin että saan kivat karkkikeppiraidat tehtyä kukan terälehtiin mutta miten mä en koskaan muista ettei kermaseoksia saa värjättyä (ainakaan mun taidoilla!) tummanpunaiseksi.. No, tulipahan kokeiltua, ja vähänhän nuo raidat levisivätkin mutta hyvälle maistui!

Kakun tein tällä reseptillä, paitsi että käytin 2 dl kuohukermaa ja glögitiivistettä (silti 1 dl). Niin ja neilikkaa laitoin vain maustemitallisen. Ja kiillettä en tietenkään tehnyt.
Osan hyydykkeestä värjäsin punaisella värillä, laitoin pursotuspussiin ja pursotin joka toisen terälehden sekä keskustan. Sitten varovasti loppu hyydyke päälle, ensin jääkaappiin ja sitten pakastimeen -arvelin että kestää jäisenä paremmin koossa kun ottaa pois vuoasta sekä sen, että lopuksi painelee pohjan hyydykkeen päälle.
Ainut ongelma oli etten tajunnut katsoa ettei kakku ollut ihan suorassa pakastimessa niin siitä tuli vähän vino..

2 kommenttia: